gmkiev Creative Commons License 2019.02.03 0 0 1921

"Vízteres kandalló Központi fűtéses rendszerek Általános ismertetés:

 

A hagyományos kandallók korszerűbb utódja a vizes tűzterek, amik egyesítik egy nagy teljesítményű kazán és egy kandalló előnyös tulajdonságait. A központi fűtésrendszerre köthető kandallók felhasználhatók akár az egyedi fűtésrendszerek kialakítására akár a meglévő fűtési rendszerek pl.: a gáz kiegészítő megoldásaként is.
A kandallóban keletkezett energiát a kandallóban keringetett víz veszi fel így nem csak abban a helységben tudunk vele fűteni, ahol a kandalló található hanem padló, radiátoros és falfűtésen keresztül az egész lakásban. Az igazán hatékony megoldás ha a kandalló által előállított hőt, hőtároló tartályban tároljuk, majd a fűtési, vagy meleg víz rendszerbe visszaforgatjuk. A vízteres kandallókba 40 % energia megtakarítás is elérhető.

Termékeink fűtővíz-oldali betervezésénél és beépítésénél minden esetben épületgépész szakember segítségét vegyék igénybe. A gyártómű által meghatározott biztonsági szerelvények beépítése minden esetben kötelező! Szakszerűtlen szerelés esetén fennáll a balesetveszély, melyért a gyártó cég nem vállal felelősséget.

 

Rendkívül fontos, hogy a szilárd tüzeléssel összefüggő rendszerbe csak nyitott tágulási tartály építhető be.

 

Amennyiben a fűtési rendszer hőleadói oldalát szeretnénk a korróziótól megvédeni, akkor azt a kandalló résztől (primer oldal) hőcserélővel kell leválasztani, s ekkor a hőleadói oldal (szekunder oldal) már zárt tágulási tartállyal biztosítható.

 

A tervezésnél vegyék figyelembe:

 

  • a fűtendő helyiségek hőszükségletét
  • a nyitott tágulási tartály méretét
  • a keringtető szivattyú paramétereit (magasságát és a szállított fűtővíz mennyiségét)
  • a rendszer hidraulikai méretezését
  • a kémény MSZ szerinti méretezését"

Nem vélem felfedezni amit a viznélküli üemről kérdeztek. Ha lehetne abban az esetben irnák! 

Előzmény: laca151 (1919)