Sunnyrob03 Creative Commons License 2019.01.31 0 0 23355

Ahogy olvasgatok dolgokat, néhány kérdés felmerült bennem. Az egyik, hogy sokan írjátok, hogy bár sok szempontból május a legjobb időpont Toszkánába menni, viszont azt is tudjuk, hogy akkor (is) vannak a legtöbben valószínűleg, ráadásul nekünk Firenzében egy hétvége is beleesik. Azt írtátok, hogy tényleg nem lehet olyankor lépni az emberektől. Persze, fel voltam erre készülve, mikor döntöttem az időponttal kapcsolatban, de azért nyugtassatok meg, hogy Rómától nem lesz durvább. Ha azt kibírtuk - hozzáteszem egészen jól - akkor itt is? Mindenesetre vélemény javaslatát szerintem megfogadom, hogy a tipikus egérutakat próbáljuk kerülni, amikor lehet.

Másik szintén a tömeggel kapcsolatosan, hogy vajon ez menyire okoz hosszú sorban állást az egyes vonatállomásokon a jegyautomaták előtt. Tehát kb. mennyi időt számoljak pluszba, ha tudom, hogy mikori vonattal szeretnék menni A-B-be arra, hogy megvegyük a jegyet és lekezeljük előtte? Bocsi a hülye kérdésekért...csak szeretnék tényleg felkészülni ilyenekre. 

És még egy dolog: a Sienába való utazásra olvastam pro/kontra elég sok érvet, hogy busszal vagy vonattal jár jobban az ember. Az világos, hogy a busz annyiból jobb, mert a megállótól nem kell annyit gyalogolni, közelebb van a központhoz és így talán gyorsabb is. De mégis mennyire vészes az a vonatállomás? Én úgy láttam kb. fél óra gyalog. Mert közben a busszal kapcsolatban meg elég sok negatív kritikát olvastam (nem itt), hogy megbízhatatlan. Meg azt is írták, h a vonat útvonalán több a látnivaló a tájból. Ti mit javasoltok inkább?