55judit Creative Commons License 2019.01.31 -1 0 437

Szia!

Az Excalibur jó választás. Először én is 4 tálcásat akartam venni,  de szerencsémre először más okból vásároltam a 4 tálcásba való tapadásmentes lapot. Nagyon kicsinek találtam.Úgy emlékszem, a fogyasztása annyi mint az 5-ösé. csak kevesebb a tálcája és kisebbek is.

Ezért az 5 tálcásat vettem, elégedett is vagyok vele.Nem emlékszem a 4-esnek van-e hőfok szabályzója. Az 5-ösnek van.

Annyi a hibája, hogy a tálcák között szerintem kicsik a rések. A 4-esé ugyanilyen. Ezt úgy hidalom át, hogy amelyik tálcára nagyobb gyümölcsöt, vagy paradicsomot akarok tenni, annak felette kiveszem a tálcát. Azért ez a gyártmányt tartom a legjobbnak, mert hátulról előre fújja a levegőt, és minden tálcát egyformán éri. Bár a ventilátorhoz közelebbi rész gyorsabban szárad kicsit, ezért néha meg szoktam fordítani a tálcákat. De ez még mindig jobb mintha alulról fölfelé áramolna a levegő. Egyébként olyan nincsen hogy telepakoljuk a tálcákat és egy idő után csak kivesszük a kész aszalványt. Maximum zöld leveleknél. Foglalkozni kell vele mindenképpen. Sosem egyformák a berakott darabok, ezért az aszalódás is minden darabnál máshogy zajlik. Van hogy több darabot már kiszedünk mert késznek ítéljük meg, de egy részének még aszalódnia kell. Dehát mi nyugdíjasok örömmel elszöszmötölünk ezzel.

 

Az idén eddig nincs füge elfagyás az enyhe tél miatt, na meg takartam is a kis bokrokat biztos ami biztos. Viszont ha most 15 fokok jönnek, kénytelen leszek kibontani őket. Remélem nem járunk úgy mint tavaly, hogy március elején jönnek a kemény mínuszok. Szóval mivel fügerajongó vagyok, már ennek aszalásáról ábrándozok. Kis mennyiségben aszaltam már, de sajnos nagyon gyorsan elfogy. :))

Előzmény: seez (436)