jeriko2
2019.01.29
|
|
0 0
64513
|
ELMŰ-vel kapcsolatban érdekelne tapasztalat.
November 5-én szerelték fel a napelemes rendszert. Fotóztak mindent, beküldték ELMŰ-höz. Én is bevittem a papírokat (készrejelentés), november 20-án kijöttek ELMŰ-től és lecserélték az órát. Volt fotó, papír. Olyan órát tettek fel, amit elvileg távolról le tudnak olvasni, a szerelők ezt a funkciót valahogy tesztelték is.
December 14 körül kaptam egy szmlát ELMŰ-től, és le is vonták a számláról az összeget. Az érdekesség az volt, hogy a számla a régi órára szólt, és a becsült fogyasztás bőven túl volt azon az értéken, amit az óra a leszereléskor mutatott. Reklamáltam, a számlát stornózták, elnézést kértek és mondták, ne diktáljak óraállást, mert akkor újabb számla készül (nem diktáltam).
3 nappal később jött egy értesítés, hogy le akarják olvasni a villanyórát. Mivel 3 hete fényképezték le, az óraállást meg bármikor le tudják olvasni, nem foglalkoztam vele, nehogy megint számla legyen belőle.
Január elején megint le akarték olvasni, ekkor felhívtam a leolvasót, elmondtam neki mi a helyzet, meg hogy úgysem vagyunk otthon napközben. Úgy láttam megértette.
Január 24-én újabb számla az ELMŰ-től, régi órára, tovább pörgették a számlálót. Megint írtam nekik, válasz még nem jött. Pénzt nem tudták levonni, mert letiltottam a csoportos beszedést.
Tegnap jött egy ajánlott levél ELMŰ-től, hogy akadályozom az óra leolvasását, ami szerződésszegéshez vezet, és engedjem be a leolvasót.
Hát én szívesen beengedem, csak nem szeretném kifizetni a november 20 óta összegyűlt fogyasztást, hogy az éves elszámolásnál meg legyen egy rakat túltermelésem, amit a hajamra kenhetek, mert max. 14Ft-ért átveszi az ELMŰ.
Most mit csináljak? |
|