onlame Creative Commons License 2019.01.29 0 0 13268

Szerintem nem nagyon lehet ilyet ütemenként megállapítani. Sok múlik a lakáson is. Meg a szomszédokon. Az egyik társasházban (talán a 12/A) sikerült megszabadulni a biztonsági szolgálattól, ami költség, viszont kevés előnyét látta eddig a lakópark. Pl. az egyik ütem alatt feltörtek nemrég néhány tárolót, hiába fizet havi 250 ezer forint körül az őrzésért a társasház. 

I. ütemben illetve a 10/B-ben gyakran panaszkodnak, hogy sárga a víz. Ez nem tudom, hogy megoldódott-e már. 

 

Általában elmondható, hogy a hangszigetelés nem éppen tökéletes, vagyis minél kevesebb szomszédod van, annál jobb. Illetve az se hátrány, ha nem az egyik "U" betűben laksz, vagyis nem két épületszárny közötti belső udvarra néz a lakásod, mert ott ha valaki nyitott ablaknál néz tévét hangosan, vagy hallgat zenét, akkor azt mindenki más is hallgatja... Otthonról dolgozni állandóan ne akarj ilyen freelancerként... 

 

Nekem egy falszomszédom van, az is konyhafal szomszéd, és a nagy belsőudvarra nézek, illetve elég magasan vagyok, úgyhogy zajokra egyáltalán nincs okom panaszkodni. :) Cserébe északi fekvésű a lakás, ami engem mondjuk nem zavar, mert így légkondira se kell költenem nyáron, viszont nem az a "napfényes" lakás. 

 

Az újabb ütemekben leginkább nyúlketrecek vannak (garzonok), illetve másfél szobások meg néhány nagyobb lakás. Az I. ütemben vannak szerintem nagyobb másfél szobásak is, meg olyanok is, ahova a másfél szoba mellé még egy pici félszobát besuvasztottak, de ez kisgyerekeseknek okés lehet.

 

Egy-két ütemben van Digi, meg épül ki a Telekom. A töbiben csak Amtel van, ami drágán ad neked lassú netet. Mondjuk nekem a legnagyobb csomagjuk van, és megy vele a Netflix meg az HBO Go, gond nélkül. Meg az nCore TV. :)

 

Néhány ütemben a lakásoknak van folyosóra néző ablaka is. Ezt az eladók előnyként szokták kiemelni, de én úgy láttam, hogy többnyire lehúzva tartja mindenki a redőnyt ott, akinek ilyen van, mert senki nem vágyik rá, hogy a folyosóról bebambuljanak a szájába... 

 

Illetve általában elmondható, hogy a földszinti lakásokkal óvatosan, mert nem tudhatod, kik laknak feletted. Sajnos vannak olyan türhő senkiháziak, akik simán ledobálják a csikkeket, vagy egyebeket. Viharos napokon meg sokmindent találsz a kertedben. Karácsony után meg van aki csak kidobja a karácsonyfáját az udvarodba, majd bemegy, és onnan viszi el. De persze a tűlevél halom az udvarodon marad.

 

Persze ezek ilyen extrém esetek, de amikor az ember hosszútávra tervez, akkor kockázatot akar minimalizálni, hogy minél kevesebb frusztráció érje. Ehhez nekem ezek a szempontok voltak fontosak.

Előzmény: Vas Bonifác (13266)