Törölt nick Creative Commons License 2019.01.29 0 1 46850

teljesen mindegy a statisztika, ha bécsi árakon kapok budapesten lakást, de ott a bérek 3x-osak, akkor valami nincs a helyén.

szép a bérleti díj, ma egy lakásnál 150e Huf mondjuk, vagyis sacc/kb évi 1,5 milla adó után, na de az a lakás a piacon ma 40 milla. a hozam nincs 4 százalék. annyit meg azért szokott hozni a piac, és nem kell a bérlővel meg a beázással, meg az alatta lakóval bajlódni.

persze, ha 5 éve vette ugyanezt az ingatlant 15 millióért, és azzal a számmal számol akkor az egy szép statisztika, de azt gondolom az ingatlanárak sem nőnek az égig, és a fenti számítás szerint a befektetőknek is el fog menni a kedve előbb-utóbb.

az csak hab a tortán hogy HA válság lesz, akkor a mostani rengeteg hiteles lakás törlesztőjének lesz majd gondja elég, ÉS megint lehet majd olcsón venni ingatlant. úgyhogy a spekulációs befektetők és lassan elkezdhetnek (én elkezdenék szerintem) realizálni, gyűjteni a muníciót a következő válsághoz. a szokás szerint nem mindent_bele, de adogatnám azért el az ingatlanokat már, ha több lenne.

de ha meg nem lesz az ingatlanpiacon vihar, akkor sem nagy buli az ingatlan, mert akkor felépül ez a rengeteg ház ami folyamatban van, és a normális emberek beleköltöznek a sajátjukba (aztán persze fizetik a hitelt 20 évig). de ez a "hitelt vagy bérletet" fizessek dilemma akkor a hitel javára dől el, azaz a bérlők mennyisége csökken, ami a bérleti díjakat fogja nyomás alá helyezni.

de (számomra) a legfontosabb érv a bérlővel való jól látható érdekellentét. volt hogy adtam ki lakást, nem egy vidám szituáció. a tőzsdén ez nincs jelen, oké hogy egyszer hopp, másszor kopp, de nem állsz szerencsére az előszobában amikor elnyersz valamit valakitől, az szerencsére személytelen.

Előzmény: alapozgatas (46849)