masta_dry Creative Commons License 2019.01.27 0 0 28768

Szevasztok!

 

Létezik olyan felület a neten, ahol részlehajlás nélküli ajánlatok között tudok böngészni lakáshitel lehetőségek közül, megadva minden létező info-t, ami befolyásolhatja a hitel adását?

 

Nézegettem site-okat: bankmonitor, bank360, de más-más merítésből dolgoznak...

 

Tervezek bemenni a K&H-hoz hitelbírálatra, beszélni Fundamenta egyéni bankárral, illetve további hitelforrásokat is mérlegelnék, de nem tiszta, számunkra mi a kedvező, merre érdemes mozdulni.

 

Per pillanat ott tartok, hogy a fundamenta lakáshitel nem hasonlítható össze egy az egyben a banki hitelekkel; állítólag mérlegelni kell, hogy melyikkel járunk jobban - ezt még át kell rágnom.

 

Javasolják a teljes futamidő alatt fix kamatozást, mivel a jelen banki környezetben és a várható változások tükrében az éri meg. (kérdés viszont, hogy ha kompromisszumot vállal az ember azzal, hogy a 20 éves futamidő mellé 10 éves kamatperiódust választ, akkor ha az első 10 évre fixált kamat megállapításakor alá lőtt a hitel folyósító, akkor vajon a második 10 évre úgy állítja-e be a kamatot, hogy kompenzáljon...?)

 

Megint más: hogy védhető ki a CSOK kitétele: 20%-al lehet max. drágább az ingatlan, mint az értékbecslő által adott ár? Fájhat, amikor ezért bukja valaki a házat, a foglalót...