GhLaszlo Creative Commons License 2019.01.26 0 0 19523

Tisztelt kutatók! Kellemes hétvégét! 

Kicsit megakadtam. Az hogy nemes vagy nem és mikortól az pillanatnyilag nem a legfontosabb. 

Összeállt a családunk (Ghimessy) kábé 1930-ig visszamenõ kapcsolatrendszere. 

De ennél "hátrább" nem jutok, s ráadásul hiányzik egy (vagy több) név ami összeköti a "Mormonok" családfa leírásával 

MAGYARORSZÁG CSALÁDAI CZIMERíKKEL ÉS NEMZÉKRENDI TÁBLÁKKAL.
IRTA Nagy Iván 1853 KIADJA RATH Mór. 211. oldal 

Az odáig oké - ha ezt tartom hiteles forrásnak - hogy a Forgátsch családból ágazott le a családunk, mint ahogy a Forgách-ok is elágaztak több kevesebb névátírással. 

E könyv az 1825-ben született (Gimesi/Ghimessy, estleg Forgách ?) Károllyal véget ér. -- (De ha Forgách, akkor mi hová lettünk? Mert a Gimesi/Ghimessy "kutyabõr" eredeti, ahogy azt szakértõk megerõsítették. Látsd egy korábbi topikomat e témában.)

Igenám de a családi fotóalbumban van egy fotó 1930-ból a hat Ghimessy testvérrõl: Margit, Erzsébet, Béla, Mária, László, Ilonka. 

Apai nagymamám meg a Bodrogi család legfiatalabb leánya volt, Mária. Mária testvérei pedig Kornélia, László, Ilona (Hangay Sándorné), Pál, Ágoston, János, Irén. Plussz titulusok.  

Ki volt édesapám nagypapája (László, vagy Béla -a Ghimessy és Fehér gépgyár tulajdonosa-)? A névöröklés hagyományából kiindulva László. De róla semmit nem tudok. A felesége nevét sem. Szóval hiányzik a kapcsolat a családi album és a könyv legutolsó adatai között. 

Azután a Bodrogi nagymama vonalán vissza: hogy hívták a nagymamám mamáját? Nagyi papája Bodrogi Lajos ének és zenetanár, karnagy 1849- +1926.05.22 volt. 

De ez utóbbit majd csak akkor kutatom tovább, ha a Ghimessy vonal rendben lesz. Azután ott van az anyai ág, a Bardon-Bató-DalMartello, de errõl késõbb ha valakit érdekel. 

Szóval sok kérdés. De ha valaki belebotlik valakibe a fentiek közül, vagy/és megtalálja a hiányzó láncszemeket, nagyon megköszönném! 

Én sajnos nem tudok a helyszínen kutatni, mert Svédországban élek vidéken. 

Elõre is hálásan köszönöm! 

Üdvözlettel ifj.Gimessy László