anyamaci2018 Creative Commons License 2019.01.22 0 0 307

Szia bonifác2008!

 

Érdekelne, hogy most mi a helyzet a VIGÓ-HÁZ-i lakással. Rendeződött az ügy? Sikerült megvenni? Csak azért érdekelne mert nekünk igen szörnyű emlékeink vannak erről a cégről, az eljárásáról, a lakókhoz történt hozzáállásukról.

Mi 4 évig béreltünk ott egy kis ingatlant, arra amire kellet tökéletes lett volna, minden hónapban kiperkáltuk a bérleti díjat, aztán egyszer csak felmondta a már nem is létező cég a szerződésünket, le akarta nyúlni a három havi kaukciónkat.

 

3 évig pereskedtünk mikorra sikerült a pert megnyernünk ellenük, igaz, hogy már sem az egyik sem a másik, sem a harmadik kft nem létezett - ez a Bíróságnak is gondot jelentett - és azok a személyek ("urak" és "hölgyek") akik meg voltak nevezve a bérleti szerződés megkötésére , az ügyek intézésére azok sem voltak sehol később elérhetők, külföldi címek és tisztázatlan tulajdonviszonyok a telekkönyvön, tele jelzáloggal.....

 

Akaratunktól függetlenül a bérleménybe menet közben többször szem és fül tanúi voltunk , hogy egyik napról a másik napra "dobták" ki a bérlőket és lenyúlták a kaukciót is.

Mivel amikor nekünk is fel akarták bontani a bérleti szerződésünket - mely nem volt jogszerű, ellentétes volt az aláírt bérleti szerződésben foglaltakkal - jeleztük hogy kérjük a kaukciót és a szerződésben foglalt törvényes határidőt betartva azt felbontani, akkor durvult el a helyzet. Közölte a fickó, hogy az nem jár vissza, nem is fizetik vissza és egyébként is ügyvédi felszólítással akart kidobatni minket több mint 3 évi bérlet után és tisztességgel megfizetett bérleti díjat követően.

 

Ügyvédet kellett fogadnunk és ne tudjátok meg, hogy így is milyen szörnyen bonyolult és hosszadalmas kálvárián mentünk keretül, hogy az igazunknak érvényt szerezzünk. Több millát akart kicsikarni tőlünk a cég "proform" számlákkal, és ezekre alapozva végrehajtással ....stb. Nem is igazán értettük, hogy ha nincs tartozásunk, akkor miért kell ilyen módszerekhez folyamodniuk, aztán arra gondoltunk, hogy valakinek mégis kell a lakás és ezért csinálták, de ennek nem ez a módja, hanem tudatni kellett volna idóben, hogy egy határozatlan idejűvé vált bérleti szerződést fel kívánják bontani, ezt meg lehet tenni normálisan de abban is van határidő, hogy az ember másik helyet kereshessen és normálisan felkészüljön a kiköltözésre. Azonban esetünkben nem így történt sajnos és olybá tűnt, hogy ezek nem viselnek el  semmilyen ellentmondást gondolván, hogy birtokon belül vannak, pedig nem is azok a fickók voltak megjelölve képviselőnek. Aki meg volt nevezve, azt nem is lehetett látni, sőt sem telefonon sem pedig személyesen nem volt fellelhető.

 

Én még mai sokat gondolok arra, hogy ilyen cégek és személyek hogyan nem akadnak fel a hálón, miért ússzák meg azt, hogy sok embert h...nek nézve tönkre próbálnak tenni és kizsebelik őket.

A NAV és a többi hivatal hol van ilyenkor????

 

Hogyan lehetséges egy- két emberkének lenyúlni tanuló diákok, szülők és mások pénzét. 

 

Szörnyű volt hallani, azt is , hogy akinek már sikerült beköltöznie az ingatlanba mint tulajdonos, mégsem lett tulajdonos, mivel agyonig volt terhelve banki jelzáloggal a Kft és ezért a telekkönyvbe nem jegyezték be a tulajdonukat. A céget állítólag képviselő ügyvéd nyugtatta Őket, hogy rövid időn belül rendeződni fognak ezek a dolgok. Remélem, hogy rendezve is lett, mivel amióta elköltöztünk onnan és a pernek is vége lett hallani sem nagyon akartam a cégről, mivel nagyon tisztességtelen volt mindenkivel szemben és elbújva az Összekötő úton húzták meg magukat egy cégbirodalommal ( már akkor is több cégben voltak a tulajdonosok azonosak és most megnéztem a céginfón és döbbenten láttam, hogy 2009-2011-2015-2016-2017-2018-ban még mennyi kül- és belföldi cégeken keresztül zsebelik ki az ott élőket - mindegy, hogy tulajdonos, vagy bérlő-.

 

A per végeztével szerettük volna az üzenőfalon kifüggeszteni a végzést okulás céljából, de nem tettük, belefáradtunk, dolgoztunk és nagyon el voltunk keseredve.

 

Most azonban mégis arra vetemedtem, hogy egy ilyen régi témára csak reagálok, hátha valamit mégis megtudok az ott élők életéről, sikereiről és remélem, hogy Nektek is sikerült az ingatlant megvásárolni tisztességes áron és nem horror összegű jelzáloggal terhelve boldogan laktok benne.

 

Szép napot kívánok!

 

2019.01.21

 

 

 

 

 

 

Előzmény: bonifác2008 (304)