Mono SE Creative Commons License 2019.01.20 -2 0 921

Nyugi, itt is van pixelháború, de ha sikerül megkülönböztetni a kétféle szolgáltatási irányt megkülönböztetni- a kifejezetten verbális dokumentációra szánt diktafonok és a hangminőséget is figyelembe vevő, akusztikus zenei élményeket amatőr szinten megőrző, zsebre vágható "sokkolók" között -, akkor némelyik nagyon szerethető cucc tud lenni. 

 

Itt nagyon fontos a zsebrevághatóság, ha már féltéglányi kütyüt cipel az ember valahova, akkor nem spontán élvezkedés miatt viszi, hanem esetleg komolyabb, profi vagy félprofi minőséget szeretne, szóval ott már nem olyan sokat számít a méret, és inkább a komolyabb, profibb felvevő + minőségi mikrofonpark is szóba jöhet. A gyenge láncszem többnyire a front end (a mikrofon:) szokott lenni, és pont itt van néha tök felesleges plusz "szolgáltatás", hogy hova és milyen mértékben fókuszálják az érzékenységet és átviteli karakterisztikát. Ezeket a szolgáltatásokat többnyire el lehet felejteni, az ilyen méretű elektret mikrofonok alapból képesek már valamennyire élményszerű hangot is rögzíteni, felesleges ezt tovább szabitolni...

 

Ugyanakkor minden további nélkül lehet külső mikrofont is csatlakoztatni a felvevőhöz, de ez a körülményeskedés nem mindig hoz annyi pluszt, mint amennyi figyelmet igényel. Arról nem beszélve, hogy két jobb miksi háromszor annyiba kerül, mint egy ilyen kis felvevő ;Đ Viszont nagyon hasznos, hogy vonaljellel is rá lehet lépni a bemenetre. Nekem pl. számtalan nagyon jó minőségű koncertfelvételem van a keverőpultok xlr kimenetéről kapott jellel, amihez tulajdonképpen csak 2-3 méteres kábelpár kell megfelelő csatlakozókkal. Egy-egy koncert, zenei esemény dokumentálásához, utólagos kielemzéséhez több mint tökéletes, viszont azért némi hozzáértő utómunka is szükséges a digtális jelfolyam korrekciójához, hogy a helyszíni PA korrekciókat lefaragjuk, az eredeti akusztikai élményt helyreállítva és megőrizve.

 

Itt egy ilyen keverőről rögzített példa egy kb. 80 ezer forintos Olympus LS11 sokkolóval:

 

https://youtu.be/9wQUrBwURKs

 

De tudok mutatni a saját beépített miksijével felvett kórusműveket, vagy akár komplett rockkoncertet is.

 

 

Előzmény: Soká (920)