Homo mirabundus Creative Commons License 2019.01.20 0 0 35

:)

(Véletlenül idetévedtem, és ha már így esett...)

  Nemtommitakarsz ezzel az összeállítással, szervizmunkára ugyan alkalmatos volt, de ma már eszméletlen messzire került még attól is, hogy a "nyilvános" hálózaton használni lehessen. Ha valami kábelszolgáltatós dobozra raknád otthon, az még tönkre is mehet tőle, amilyen gagyi védelmek vannak bennük.

  Az eredeti kapcsolásban a hívómű eleve szaggatja a vonalat, beemelt állapotban pedig (az egyéb elemeken keresztül) alaphelyzetben zár. Amúgy a kézibeszélő négyhuzalos, míg a teljes készülék ugye kéthuzalos - vagyis van egy "hibrid"-nek csúfolt 2/4 huzalosító is az eredeti készülékben (a mellékelt rajzon a trafószerű valami). Gondoskodni kell a mikrofontáplálásról is, vagyis a látszattal ellentétben nem véletlenül van annyi szir@szar a rajzon. Megjegyzem, az elektronikus leképzése talán még ennél is összetettebb, de legalább jóval érzékenyebb a tranziens jelenségekre, l. a nyomógombos, de még analóg ipari hulladékokat:(.

 

A rajzon a nagyon gyakori CB667 kapcsolását láthatod; az R1, R2 és C1 a hibrid szimmetrizálásához a csatlakoztatott kéthuzalos hálózatot utánozza. Amikor "beemelsz", a 20/25 kontaktus bont (a 26/27-re kötött csengőt leválasztja), de záródik a 20/9 kontaktus. A (H) jelű kontaktuspár van a hívóműben (a 15/13 kapcsokon), ez szaggat. Jó bogarászást!

Előzmény: esztergabéla (34)