Törölt nick Creative Commons License 2019.01.19 0 0 29835

Egyszerű a megoldás : Létezik egyenesköszörű,csak gyémánt bevonattal. Ijen mint ez : https://www.arportal.hu/kereses/gy%c3%a9m%c3%a1nt_k%c3%b6sz%c3%b6r%c3%bckorong.html  Mondjuk ez eléggé drága / db,én kb 15db - os készletet a románpiacon 2000ft-ért vettem. Szerintem,nemtudták,hogy mit árulnak !! Ijen kismennyiségű furat esetén,pici kézügyességgel a hosszúkás juk kiköszörülhető.

Csak példát mondok,hogy egy ijen pici korong mit tud :

Kaptam egy ismerőstől egy 200mm átmérőjű új zöldszinű köszörűkorongot. Sajnos vagy gyárihibás volt,vagy az ürge tette fel helytelenül,lényeg,hogy agyonszabályozta,de a köszörűgépje megindult asztallal egyűtt,ojan rezonanciát csinált. Igy nemakarta kidobni,itthagyta nálam.

Csináltam egy egyszerű tengelyt,felfogtam rá(mintha a helyén lenne) , a tengellyel együtt befogtam az eszterga tokmányába,megtámasztva.

Forgattam,kb 300-as fordulatonn. A késtartóba befogtam az egyenes kiskörörűm,egy kb 10mm-es gyémánt koronggal. Ezzel,mintha forgácsolnék,leszabályoztam a korong mindhárom felületét. Ez kb 20percig tartott. Előtte a gépet rongyokkal mindenhol letakartam.

Feltettem az asztaliköszörűmre,és a gép mozdulatlanul,simánn forgott,vagyis a pici korongon igaz látszik a műtét nyoma,de a többezer forintos zöld kő korongot letudtam szabályozni.

Hát ennyit rövidenn a gyémántról,és a keménységéről.

Szerintem a gyalukést,viszi,mint a vajat !! Ojan ötletem is van,hogy nem SDS-es vidia fúrót meglehet köszörűlni fémfúrónak. Ezzel előlehet fúrni,és a kisköszörűvel a két juk közét áttlehetszakitani.  Jótanácsom : Stabil kézfogást igényel,mertha elkezd a jukban vergölődni a korong,(kb 28000-es fordulaton)ez tönkremegy,és a furat csúnya lessz !!! Egy ijen fúró ára kb 400ft/db : https://edigital.hu/betonfurok/bohrcraft-laser-betonfuro-keszlet-5-reszes-030504-0001-p429717 Csavarboltban lehet kapni nem készletben !!! A vidia élezése gyémánt bevonatú koronggal kényelmes,és tökéletes. A kőkorong kitördeli az élszalagot,legalábbis előfordulhat. A minimális keresztél kialakitása kőkoronggal nemlehetséges.

Előzmény: adam654321 (29532)