ErkölcsTan Creative Commons License 2019.01.17 -1 0 633

Ennek a hozzászólásomnak van "kigyógyulás"- fejlődés és moderációt is érintő észrevételei.

Amit főként a Vallás, Filozófia rovatra alapozok:

Régi kritika és mostani dicséret:

 

Pédox vallás időszámítása szerint (+40 ezer év) 42.000 és 42.003 közt tartózkodtam itt többet az index.hu vallás, filozófia fórumán.

 

Nagyon sok minden történt itt és nagyon sok dolgot tudtam megfigyelni, mint változást.

 

1. Nem nagyon bírta a ZombiJézuska hívők többsége a kritikát és elvonult egy külön kis helyre, zárt "intézetbe" -klubfórumba, ahol nem volt fejlődés és motiváció és ott szépen ki is "haltak".

 

2. A moderáció is észhez tért, vagy forradalom történt, mert hát amit csináltak régebben az minden volt, de többnyire borzalom. Gondolom az ottani hatalomért és befolyásért küzdő ateista/teista klikkek mára már átmentek a normálisabb felhasználókkal együtt más helyekre és vissza sem jöttek.

 

3. Mára már csak néhány fanatikus és ínyenc és nosztalgiázó felhasználó van itt, de eleve csoda, hogy sok más hasonló helyhez viszonyítva még ÉL ez a hely. Mert most egész jó már. Nincs zsúfoltság, amit én pölö szeretek, továbbá képedbe mászó reklámok, állandó megfigyelése annak, hogy mit gépelsz,hogy milyen reklámot nyomjanak az arcodba, hogy mit gépelsz. Sőt pénzéhsége sincs az üzelemtőknek, hogy állandóan azt várnák FIZESS!! és reklámozz!!

 

4. Ami megfigyelhető, mint pszichikum. Eltűntek a régebbi "Jézus szeret téged" és hasonló bepalizó szövegek. Eleve ZombiJézuska mítosza alábbhagyott, hanyagolják.

 

5. Megpróbálnak a legtöbben logikai és észérvekkel és feltáró kritikákkal jönni, ami sok esetben hibás persze, de legalább felismerték annak jelentőségét.

 

6. Már nem annyira akarják a kliktagok kikészítéssel és moderációba való bejutással onnét kilőni az ellenfeleiket. Valamiért nem megy nekik, elmentek és máshol csinálják, ahogy látom. Ez már nekik levadászott terület.

 

7. Még engem is alaphangon, de viszonylag békén hagynak társalogni. Most.  Régebben ez nem lehetett, mert állandóan ki akartak nyírni innét az ateisták, vagy a teisták. Persze el is mentem máshova önszántamból. Utánam is özönlött jó nagy hányaduk.

 

8. Alapvetően kielégítő a gyorsaság és a kellékek is. Régebben HTML programozással tudtam csak berakni egy képet, vagy szöveget formázni. Mostanra ez nagyon rendben van. Egyszerű, de elégséges, jól működik.