Topac Creative Commons License 2019.01.15 0 0 28752

Bocsánat,megpróbálom úgy leírni, hogy érthető legyen.

 

Tehát ingatlanos által vételi ajánlatot tettünk a házra.

A tulajdonosok közül egy elfogadta, és aláírásával igazolta a vételi ajánlat elfdogadását.

Ezután következett az ügyvédi szerződés megkötése, azonban mint utólag kiderült a tulajdonosok közül két örökös akik 1/12-ed hányadaddal rendelkeztek, keresztbe akartak tenni a másik 2 tulajdonosnak, ezért először azt találták ki, hogy csak szombaton hajlandóak ügyvédhez menni, majd miután sikerült az ügyvéddel szombatra időpontot egyeztetni, (munkanap következett) közölték a két tulajdonos társukkal, hogy csak akkor hajlandóak hozzájárulni az adásvételhez, ha ők ketten előre ki lesznek fizetve.

Hozzáteszem, ha ezmiatt a szerződéskötés nem jött volna létre, akkor nekünk a foglaló 2x-e járt volna vissza az aláírt adásvételi ajánlat alapján.

Az ügyvéd erre a bankos hitelügyintézővel azt találta ki, hogy először a két tulajdonos megvásárolja a két másik tulajdonostól a részét, majd utána a két tulajdonos a két örökös 1/12. rész várományosaként eladja nekünk az egész ingatlant.

Elvileg működött volna csok nélkül. Azonban mint utólag kiderült a csok alapfeltétele, hogy a tulajdoni lap a valósággal megegyező legyen.

 

A tulajdoni lapra a változások csak januárban kerültek feltüntetésre, azonban a hitelügyintéző már decemberben elküldte a hitelkérelmünket, amit a "fentiek" rögtön visszadobtak, mert a tulajdoni lap még nem a szerződésben kötött adatokat tartalmazta.

Miután rákérdeztem a hitelügyintőzénél, hogy akkor miért mondta az ügyvédnek, hogy jó lesz, azt válaszolta, hogy úgy gondolta, hogy menni fog, de nem tudott senkit megkérdezni ez ügyben...

 

Most, hogy a gyerkőc megszületett várunk a papirjaira, de nem tudom, hogy ezért a kis pénzért érdemes-e, vagy hagyjuk a fenébe. A feleségemmel arra jutottunk, hogy ha 400.000 Ft jár, akkor hagyjuk, ha 600.000, akkor várunk, és meglátjuk.

 

Tehát a kérdésem továbbra is az, hogy ha valaki megigényli a csokot, amit elutasítanak, közben megszületik a gyerek, és már nem magzatként szerepel az újra beadott papírokon, akkor mennyi pénz jár rá, 400, vagy 600 ezer? (1 gyerekre)