Topac Creative Commons License 2019.01.15 0 0 28746

Sziasztok!

 

Nem tudom, van-e valakinek hiteles információja az alábbi helyzetről:

Decemberben vettünk egy lakást, majd elíndítottuk a hitelkérelmet. Mivel a feleségem állapotos volt, ezért a banki alkalmazott rábeszélt, hogy ha már úgyis 38 hetes a baba, akkor minek hagynánk veszni az érte járó 600.000 Ft-ot. Két szerződést lett kötve, mert a tulajdonosok először megvették két örökös tulajdoni hányadát, akik csak akkor írták alá a papírt, ha előre ki lesznek fizetve. A földhivatalhoz először be lett érkeztetve, hogy a két tulajdonos megveszi a két örökös részét, majd a rákövetkező munkanapon lett beérkeztetve, hogy mi megvesszük tőlük az egészet.

Mivel a hitelkérelem elbírálásánál túl gyorsan dolgoztak, ezért a hitelkérelmet  a csok miatt elutasították, ugyanis alapfeltétele, hogy a tulajdoni lap a valósággal megegyező legyen (ennek a bejegyzése januárban történt meg)

Decemberben megszületett a gyerek, így most a születési anyakönyvi kivonat, és egyéb papírok szükségesek a csok-os hitelkérelemhez, amiket még nem kaptunk kézhez. Ha kézhez kaptuk, akkor a hitelügyintéző kitölti a gyerek adatait, és újra felküldi elbírálásra.

Állítása szerint ekkor is 600.000 Ft csok jár egy gyerek esetén, míg én úgy tudom, hogy megszületett gyerek esetén ez az összeg már csak 400.000 Ft.

Ha lemondunk erről (lakásvásárlásnál) csekély összegről, akkor nem kellene várnunk, el tudnánk indítani egy csok mentes hitelkérelmet.

Határidőhöz vagyunk kötve költözés szempontjából, ezért nem mindegy, hogy meddig kell a gyerek papírjaira várni...