BVNG25 Creative Commons License 2019.01.09 0 0 2023

Ismertem ezt a forrást , és ennek alapján is mondom, hogy a cári gyilkosságban való részvétele csak rosszindulatú felktételezés. 

 

E tanulmány is hasonló konklúzióra jut, idézem: 

 

Nagy Imre a kérdéses időszakban valóban Oroszországban tartózkodott, 1918-ban Szibériában volt, 1918 szeptemberében esett a csehszlovák hadtest fogságába. Elvben lehetséges, hogy 1918 júliusában Jekatyerinburgban tartózkodott – viszont ez egyelőre nem több, mint feltételezés. Nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy az Ipatyev-házban tartózkodó és a kivégzésben résztvevő Nagy Imre megegyezik a későbbi miniszterelnökkel, s tekintettel e név gyakoriságára, ezt nem is állíthatjuk.

 

Ráadásul az, hogy lett vona Nagy Imre nevű ott tartózkodó, szintén csak gyenge feltételezés, mert egy olyan listán alapul, amelyet 1956-ban tettek először közzé. (Meier-lista). A korábbi dokumentumokban, tanúvallomásokban nem szerepel iylen nevű közreműködő. 

 

Tehát: 1. Az is csak bizonyítatlan feltételezés, hogy lett volna akkor ott ilyen nevű 2. Az meg végképp, hogy ha volt, akkor azonos a későbbi miniszterelnökkel.

 

Nem kell ilyen rágalmakkal nyomulni. NI csinált elég gazemberséget életében, olyanokat, amikre sok tanú és dokumentum van, felesleges próbálkozás még ezt is a nyakába varrni. 

 

Előzmény: Törölt nick (2019)