Nika71 Creative Commons License 2019.01.09 0 0 12630

Sziasztok! 

 

Kb. Félúton járok a topic végig olvasásában.

 

Nekem több éve vannak mozgásszervi problémáim, a CT, MRI többek között gerincsérvet, kopásokat, meszesedést, kisízületi artrózist, gerincferdülést mutatott stb. de érdemi kivizsgálásom sokáig nem volt.

Utóbbi 2-3 évben erősödtek és szinte mindennapossá váltak az ízületi gyulladásaim, hol a csuklóm és a kézujjaim, hol a bokám és lábujjaim fájnak, vagy a nyakamnál gyullad be valami... Olyan mintha vándor ízületi gyulladásaim lennének, emellett minden reggel úgy kelek, hogy be kell "járatódnom", mert merev és fájdalmas az egész gerincem, és a lábaim.

A reumatológus akit megkerestem vetetett le labort, ahol D vitaminhiány mutatkozott, és a Crp enyhén emelkedett volt. HLA B 27 értékem pozitív lett.  Csontszintigráfiára is elküldött, ami kimutatta a csukló és boka ízületben a gyulladást, valamint kezdődő csípőízületi gyulladást, és degeneratív folyamatot a többi helyen.  Az orvos mondta ne foglalkozzam annyit magammal, fiatal vagyok még, stb (47 éves). De elküldött egy Ct vizsgálatra, ahol sacroileitis nem igazolódott. Azt mondta, az elmondott panaszaim SPA-ra utalnak, de nekem biztos, hogy nem az van, különben is, a netről néztem a tüneteket? (...)

A CT vizsgálat után, felkerestem egy másik orvost, aki tetőtől talpig megvizsgált, és befektetett kivizsgálásra és terápiára. Sajnos a 4 napos ünnepek miatt 6 nap lett belőle, de azalatt az idő alatt is egyre jobb és jobb lett, pár hónapig. Mostanra megint fáj hol itt, hol ott, szinte ugyanez a helyzet van, de gyógyszerekkel kordában lehet tartani, vagy elmúlik 3-5 nap alatt a fájdalom és persze tornázok is, ha nem is rendszeresen. 

 

Január végén lesz egy medence MRI vizsgálatom, ami gondolom egyértelművé teszi, vagy nem, hogy nekem SPA betegségem van e. Egy doki szerint a CT korai fázist nem is mutatja ki, ezért kell mennem MRI-re. 

 

Szóval itt tartok, nem tudom közétek tartozok e, de fájdalmak megélésében néha úgy gondolom igen. A többi a jövő titka. :)

 

Kár h nem pörög a topic, régen sokan voltatok itt. Nagyon sok hasznos tudnivalóra tettem szert. 

 

Minden jót, jó Egészséget kívánok mindenkinek, aki olvas vélelenül. :)