m0s Creative Commons License 2019.01.09 0 1 3441

Sziasztok!

 

Több hozzászólásban is előkerült Zalakaros, ezek szeretnék néhány gondolatot hozzátenni, csak hogy senkit ne érjen meglepetés, ha oda megy.

Szeptemberben végén elindult a szaunaudvarral szomszédos gyógyfürdő épület felújítása. Emiatt a szaunaudvar területe jelentősen lecsökkent, főként a pihenőágyak látták kárát a területcsökkenésnek.

A megváltozott helyzet miatt a belépés rendje is másként alakul.

Korábban külön szaunajegyet, illetve szaunatörölköző letéti jegyet kellett váltani, csak ezzel lehetett belépni az udvar területére.

 

Jelenleg már a komplex fürdőjegy is elegendő, ennek "köszönhetően" jön boldog-boldogtalan. Csak a felöntéseken tiltott a fürdőruha használata (ilyenkor adnak lepedőt), egyéb időben gyakorlatilag kontroll nélküli a dolog.
Tapasztalataim szerint a zalakarosi/Karos környéki törzsközönség nem foglalkozik a szaunaparasztokkal, betartják/tartjuk a szabályokat, ellenben a bizonytalanokat/éppen megtérni készülőket elriasztja ez a fajta vegyesség.

A legkirívóbb esetek ellen igyekszünk szót emelni (papucsban bejövetel, leterítés hiánya), ezekben a szaunamesterek is partnerek, de jelenleg sajnos eddig terjed a hatáskörük.