Manipura Creative Commons License 2019.01.08 0 0 8099

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=146591331&t=9096998

 

Egy saját hozzászólásom linkjét másoltam be. 

Javaslom, szánd rá az időt, és olvass vissza, sok tapasztalatot, sok praktikát leírtunk itt többen is. 

Ha február közepén mentek, a zsúfoltság garantált, mert febr. 16-márc.5. között van idén a Carnevál. Sok türelemre lesz szükség, százezrek várhatók naponta, és tömeges tumultus a vaporettókon a legismertebb látványosságok környékén és a Ple Roma-Rialto híd- piazzale San Marco általában táblákkal jelzett szűk sikátoros útvonalain.Tájékozódj hogy a befizetett útba mi tartozik bele az utaztatás és szálláson felül, tudd meg hol lesz a szállás, ezek mind befolyásolják a felkészülést. 

Szerintem ne tervezd túl, de egy Ple Roma-San Marco vaporettózást lehetőség szerint délidőben kivilágított San Marco Bazilikát vagy egyéb szép templomot és egy kilátót javaslok.  Kényelmes cipőt réteges öltözködést biztositó ruházatot napszemüveget sok pénzt vigyetek.

Web-camerák nézegetése utazás előtti napokon il.meteo.hu actv közlekedési ismeretek, vízállást aktualizáló oldalak előzetes infókhoz hangolódáshoz jók.

Nem elrettentésként írtam, mert Velence Őfelséges Serenissima látványa önmagában egy csodálatos egyedülálló élmény, de százezrek gondolják ugyanezt, és a sikátorok épületek befogadóképessége nem fejleszthető pár száz éve. 

Jó felkészülést!