regi73 Creative Commons License 2019.01.04 0 0 105309

Kedves Fórum társak!

Egy probléma megoldásban kérem segítségetek. Történetem röviden. Pár éve egy szerelő gyűjtő kéményes társasházba cserélt kazánt nálunk. De az idén tavaszi kéményseprő ellenőrzéskor kiderült, hogy átvert és nem jelentette le. A kéményseprők felszólításának eleget téve béleltetünk és megkapta a készülék az engedélyt és kék matricát is novemberben.Mivel folyamatosan várnunk kellet a kéményesek miatt azért húzódott el idáig. Mivel a készülék már áprilisba fent volt így a kondenzációs törvény ránk még nem vonatkozót. Katasztrófa védelem boldog, kéményseprők boldogok, de a gázművek még nem. Ugyanis le kéne, még jelentetni egy egyszerűsített gázkészülék cserét nekik. Amihez azok a  szerelők akikkel beszéltem kérnek a régi cirkóról gáztervet. Próbáltuk ki kérni de sajnos több 10 éve a régi IKV nem jelentette be hogy a konvektoros lakást átalakította melyre most derült fény. Amivel bizonyítani  tudom, hogy itt ugyan olyan paraméterű készülék volt az a 2013 ig visszamenőleg   kéményseprő papírok amin fel van tüntetve még a régi készülék típusa is. Minden gázszerelő, aki regisztrált elutasít vagy több 100 ezer forintos kondenzációs kazáncserét  mond .Tudom hogy pénzbe kerül ez is de már anyagi kapacitásom nem enged meg  egy ilyen beruházást. Ami sokkol hiszen most béleltetem és minden hol azt mondták hogy ezzel hivatalossá tudom tenni. És a gázművek is csak egy egyszerűsített  gázkészülék cserét vár hogy hivatalosan is nyilvántartásba kerüljünk. Szeretném megoldani hiszen nem szeretném ha lezárnák a gázt mivel súlyos beteg férjem van .Ha valaki tudna ajánlani olyan embert aki segít vagy valami megoldást azt nagyon megköszönném.