glbtech Creative Commons License 2019.01.04 0 0 2410

Én simán azt csinálnám amit nálunk nyugatabbra, ha gyanús a kismotor, bringa akármi, akkor mobil görgős, és ha többet tud mint a megengedett akkor már nem is kell vele tovább mennie a tulajnak. Más kérdés, hogy a 40km/h limitet feltolnám 60-ra, de nem tovább. Azzal már nem mindenhol mozgó bója az ember, ha pedig többet akar akkor nyitott az út, ott az A kategória.

A rendszámozással kapcsolatban felemásak az érzelmeim, mert a legtöbb szabálytalanságot még mindig a bringások és a gyalogosok követik el szerintem, őket meg ez sem érintené. De összességében meg kellene lépni, viszont nem kötném műszaki vizsgához, hanem a rendszámozáskor eredetvizsga, hogy az azonosítók, típus ( köbcenti!! ) stimmeljen.

Más téma, de nagyon jó lenne, ha mindenkinek aki részt akar venni a közúti forgalomban járművel vagy gépjárművel, legyen bringa vagy kamion kelljen egy alapfokú vizsgát tenni KRESZ-ből, sőt ezt meg kelljen ismételni mondjuk 5 évenként, mert hajmeresztő a sofőrök ismerethiánya a legalapvetőbb szabályokról is. Pár hónapja a szomszédomat bírságolták meg, aki már nyugdíjas, előtte sofőr volt a foglalkozása, és nem tudta hogy lakott területen 50 a megengedett, ő még 60-ról tudott. És még rengeteg ilyen példát lehetne találni.