VaZoLa Creative Commons License 2019.01.04 0 0 28734

Illetve ugye amit írtam korábban: ahhoz hogy a saját pénzedhez hozzájuss, a bankot is szponzorálnod kell....banktól függően kisebb-nagyobb mértékben.

Szerződés függő, de ahogy látom OTP esetében ez talán a legnagyobb...

Ők azok, akik semmilyen normális banki pénzügyi tevékenységet nem hajlandóak végezni az ügyfeleik által számukra biztosított tőkével, annak érdekében, hogy normális profithoz jussanak, helyette inkább az ügyfelekről huzzák le a bőrt, és abból nyerészkednek.

Ez szánalmas, és szomorú.

Ezen normális szabályozással (törvény, rendelet stb.) lehetne segíteni, ösztönözni a tényleges "kereskedelmi bank" létet.

De amíg az állam az otp-re úgy tekint, mint az ő saját kis birkanyírójuk, addig nem is fogják ezt megpiszkálni.

(Az otp leveszi a lakosságot, a lakosság fizet az otp-nek, otp befizet az államnak...mindenki boldog, kivéve lakosságot, de ők meg hozzá lettek szoktatva ehhez....aki pedig nem, az mehet(ne) a kisebbségben lévő külföldi tulajdonú bankokhoz, de mivel azok is látják, hogy ez a helyzet, nem fognak nagyon erőlködni, az OTP-hez igazítják a saját díjaikat, hisz nekik ez extra profit...)

PL. a bankszámlád egy "röghöz kötés". Ha átmész másik bankhoz, automatikusan újat kapsz...az pedig rengeteg szívás, idő, utánajárás, költség....

Elfogadjuk, hogy ez természetes, pedig lehetne pl. a bankszámlaszám személyhez rendelt, és nem szolgáltatóhoz....(mint sok helyen külföldön). 

 

 

 

Előzmény: VaZoLa (28733)