bvemetro Creative Commons License 2019.01.02 0 1 49957

A programmal kapcsolatban valóban így van, egyrészt régi a program, másrészt a technikai fejlődést nem követi le, persze nyilván nem is nagyon lehet manapság, annyiféle jármű készül ma a világban, hogy nem sok esély lenne mindegyik műszaki elemre opciót gyártani.

Itt bekapcsolódva a személyi részbe, sokaknak nincs fogalmuk arról, hogy a program mire képes, azaz mit lehet és mit nem. Viszont nekem az a tapasztalatom, hogy mivel a nagytöbbség nyilván utasként van jelen a járműveken, így nekik elsődlegesen az a fontos, amit az utastérben látnak/hallanak, pl. utastájékoztatás, a csengő hogy szól, ajtó hogy nyílik, vagy hogy néz ki a játékban az utastér, hogy nyílik az ajtó, stb. Az kevésbé lényeges, hogy a műszaki kidolgozottság milyen. Csak éppenséggel az is lényeg, ha már csinálunk valamit. Az eddigiek se voltak pontosan valóságosak (a metrók), pont azért amiket írtál, de ezt gyakorlatilag senki nem vette észre / vagy senkit nem érdekelt, nem is tették szóvá.

Például most van olyan verzió (youtube keresőbe "openbve köki lehel tér"), amiben kicserélték a hangokat, az aktuális Lehel tér a vége, igaz a végén a jelzőkhöz (hogy vörös legyen, vagy valami) már nem nyúltak hozzá. De a lényeg, hogy utasként ezt tapasztalja és jó ez így, naprakész a játék. A vonat működése természetesen fals, meg más kérdés. A 2K-ra is vonatkozik, hogy olyan technikai elemek vannak benne, amit az openBVE-ben nem lehet legyártani.

 

Egy példa még: pár éve volt, hogy mobilra is megjelent a BVE (hmmsim). Ehhez a pályát valahogy át kellett írni/módosítani (nem tudom mit, mert sose néztem utána) és úgy lehetett a mobilon játszani. Ezt valakik persze megtették, aztán az volt a kék színű közösségi oldalon, hogy de hát nincs rá engedély, stb. Nyilván aki akart, az hozzá tudott férni valahol. De egyetlen egy se írt azzal, hogy itt van megcsináltam hmmsim-hez, tedd már fel az oldaladra (ne is küldje el senki). Természetesen ez nem elvárás akart lenni, csak talán egy magyarázattal szolgál a közösség állapotára, hogy tőlünk mindent kérnek A-Z-ig, de amikor valaki pár perc alatt csinál valamit az eredetiből, ebben az esetben egy másik platformra, még az se jut eszébe, hogy az eredeti készítőnél ossza meg (vagy ott is megossza). Mert hát ő csinálta és így mindenkinél ő a sztár, nehogy már másnál legyen "kiadva". Tőlünk mindennek a készítése és kiadása az elvárás, néha még határidőre is (mikor lesz kiadva?). Én meg erre mondom azt, hogy akkor minek foglalkozzak a pálya/akármi építéssel.

Előzmény: Bzmot332 (49956)