Spectator7806 Creative Commons License 2018.12.31 0 0 3031

Sziasztok!

 

Két éves hűségnyilatkozattal (még fél év van hátra) van egy egy Telekom analóg telefon + ADSL internet + műholdas TV előfizetésünk. Nemrég optikai kábelen elérhetővé vált utcánkban a Telekom IPTV szolgáltatás.

 

Két kérdésem lenne:

1) Szerintetek kötbér fizetés nélkül át lehet-e váltani IPTV-s előfizetésre a jelenlegit? Továbbra is az ügyfelük maradnék, így azt gondolom, hogy ez esetben nem jelentene hátrányt felbontani a meglévő, még hűségidős szerződést. Van ilyen esettel tapasztalatotok esetleg?

 

2) Csak hallomásból ismerem e szolgáltatás fizikai kiépítését, így ha valamit rosszul tudok, javítsatok ki bátran!
Kertes házban lakom, ez esetben úgy tudom, az optikai kábelt behozzák a házba, amire egy Home Gateway nevű (modem/router) eszköz kerül. Ebbe tudom csatlakoztatni az analóg telefonkészüléket, ez osztja wifi-n és UTP-n az internetet, illetve a LAN portjain UTP kábellel megy tovább a "TV adás" is a set-top-boxba.
Különféle internet alapú munkáimhoz szükségem lenne arra, hogy a saját, meglévő routeremet tudjam úgy használni, hogy annak WAN portja közvetlenül internetes IP címet kapjon. Emiatt hasonló esetekben (ahol csak internet jött optikán) a Home Gatewayt átállítottuk bridge módba, így az minden internetes forgalmat átengedett, a mögötte levő, saját routert kellett PPPoE kapcsolattal felkonfigurálni és így lett net.
Viszont ez esetben gondolom a telefon és a TV adás már nem működne, mármint ha a Home Gatewayt bridge módba állítanám. Ezt jól gondolom? Tudtok bármi megoldást arra, hogy a telefon, TV működjön, de a saját routerem közvetlenül internetes IP címet kapjon, ő szolgáltassa befelé az internetet vezetéken és wifin?