Tősgyökeres szentesi Creative Commons License 2018.12.31 0 10 37468

Dobpergés következik: Íme az idei év első helyezettje:

 

1. RTS 2143 032 SUZ-350-es átépítő géplánncal Szentesen

 

Kora tavaszi április elejei éjszaka. Éjjel kettőkor a város kihalt, az utcán egy fia lélek sincs. Mindössze egy kerékpáros férfi teker a főutcán a vasútállomás felé. Mindössze azzal a nyesttel fut össze a főtéri körforgalomban, aki a munkahelyén okoz fejfájást, mert beköltözött a padlásra. A vasútállomás ugyancsak kihalt, az utolsó szolnoki személyvonat is legalább már két órája megérkezett, és pihen a Motorgarázsban, a legelső szintén két óra múlva indul csak Szentesről. Ebben az időpontban hivatalosan alszik az állomás, de lám, a Hékéd felőli kissorompó le van tekerve. Nem is olyan sokára Szolnok felől egy ledes fényforrás jelzi, hogy valami érkezik. Egy idegen mozdony! Ki ez az éjszakában?! Elsőre nem is akarta megismerni, persze, hogy nem, mert utoljára jó pár éve, Békéscsabán látta élőben az RTS 2143 032-es pályaszámú, osztrák eredetű dízelmozdonyát, Szentesen még sohasem járt. A mögötte futó sárga szerelvény már annál jobban beugrott neki, a Plasser&Theurer SUZ-350-es típusú univerzális vágányépítő és bontó gépláncát 2007 novemberében munka közben tudta dokumentálni Nagykáta határában. Hódmezővásárhelye a másnap kezdődő vágányzárhoz tartanak! Szerencséjére az állomás Szegvár felőli végén hiába csörög a bakterházban a telefon, sötétség van, mozgásnak semmi jele. Éljen, a vonat megvárja a hódmezővásárhelyi vonal altatásának a végét! Állványt, fényképezőgépet elő, gyorsan kapjuk le a vonatot! Egy óra fotózgatás után hajnali negyed négykor már egy kicsit megnyugodva tér vissza az ágyába, és szinte azonnal elalszik.

A világtörténetben sokszor sok dolog az éjszaka leple alatt történik, többek között a szentesi vasút 2018. évi legérdekesebb vonata is.



Köszönöm szépen mindenkinek, aki az idei évben is bármilyen módon hozzájárult, hogy a lista helyezettjeiről a képek elkészülhettek. 

 

Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek, jövőre veletek ugyanekkor ugyanitt!

Előzmény: Tősgyökeres szentesi (37467)