rizsa79 Creative Commons License 2018.12.31 0 0 6952

"Azt hiszem, értem, neked ez egy lelki szükséglet, mint azoknak, akiknek kedvenc irodalmi, történelmi korszakjuk, tudományterületük van, hogy belemenj a részletekbe, kicsit mintha hasonló lenne a kényszer természetéhez, de konstruktívabban megélve, "

Jó reggelt, kicsit lassan esett le a húszfilléres?:) Biztos hallottad, hogy vannak amatőr régészek, amatőr történészek stb. Engem az irodalom és a lélektan érdekel, de persze nem olyan szinten, mint egy egyetemi professzort. Ettől független úgy érzem, hogy egy amatőr is tudja tartani a szakmai szabályokat.

Azért írok ide elemzéseket, mert hiszek abban, hogy a tudományt nem érdemes elefántcsont toronyban művelni, és ki kell vinni az emberek közé. Tisztában vagyok vele, hogy nyilván kevés szabadnapos irodalmár professzor, pszichoanalitikus vagy kulturális antropológus jár erre. Mégis úgy érzem, hogy a legkülönfélébb olvasóknak joguk van megismerni ezeket a területeket. Épp ezért szoktam a lényeget vastag betűvel kiemelni. Így mindenki megteheti, hogy átgörgeti a kommentet, ami nem érdekli, de ha valami felkelti az érdeklődését, akkor azt el tudja olvasni.

Előzmény: bolond halál (6951)