rizsa79 Creative Commons License 2018.12.26 0 0 6847

"Ezeknek a nőknek, de a Bridget Jonesnak is mindene a párkapcsolati témák körül forog."

Pont ezt mondtam tegnap a sógornőmnek, hogy B. J. nem igazi szingli, mert mihelyst alkalom adódik, azonnal esküvőről és kisbabás képekről ábrándozik. Csak mivel ez nehezen jön össze neki, úgy állítja be, mintha direkt lenne egyedül sokáig. Mivel sok hozzá hasonló huszonéves van (sőt harmincasok, negyvenesek), ezért ezt jól el lehet adni a mozikban.

Abban teljesen igazat adok, hogy a valódi szingli más (régen agglegénynek, aggszűznek hívták őket). Ő direkt választja az egyedüllétet. Viszont az ilyen emberek általában nem is harcos feministák, nem akarják ráerőltetni másokra az életmódjukat. Pl. keresztanyám rajtam kívül még négy gyereknek volt a keresztanyja, akiktől 10 keresztunokája született összesen (ebben még az enyéim nincsenek benne).

Helyesebb lenne, ha Bridget Jones-t későn érőnek neveznénk, ami az ő generációjában gyakori vagy esetleg kortünet (most nem jut eszembe, hogy ez Z vagy X vagy melyik generáció). Te talán lehet, hogy már nem is éltél át hasonlót. Mikor én 23 éves voltam, és összejöttem a későbbi férjemmel, akkor a gyárban valódi vesszőfutásnak voltam kitéve. Én voltam a "kis kurva", aki "elszedte attól a szegény nőtől a férjét". Az senkit nem zavart, hogy az akkori feleségével a kapcsolatukból nem született gyerek, illetve olyan boldogtalan volt a házasság, hogy a nő 39 kilóra fogyott. Azóta már új férje van és gyereke, tehát ennyit az én "gonoszságomról".

Most ismételni látszik magát a történelem, csak fordítva. Ismét én lehetek a "kurva" egyesek szemében, csak mert nem elégszem meg azzal, hogy jegygyűrű van az ujjamra húzva. Hanem hozzám való társat, születendő gyerekeimnek megbízható apát keresek. Ez miért bűn? Nem vagyok rá büszke, hogy mindez idáig a férjemmel nem jött össze. Nyilván mind a ketten hibáztunk. De úgy gondolom, jogom van a boldogsághoz, hogyha lehetséges (és természetesen a férjemnek is). Csak az a baj, hogy a lehetséges pasik szerintem attól félnek, hogy én ezt nem gondolom komolyan, és ez csak fellángolás nálam.

Előzmény: bolond halál (6846)