ErkölcsTan Creative Commons License 2018.12.26 0 0 3595

A porfúziós reaktor csak egy Uri Gellerhez méltó trükk

 

https://egely-wheel-egely-kerek.blog.hu/2013/01/25/forfuzios_reaktor_csak_egy_uri_gellerhez_melto_trukk

 

 

Már 2 napja észrevettem a videókon, de csak ma egy új videó ( 2:15-től ) erősített meg benne, hogy itt a kohászati vegyi trükkön kívül van egy sima bűvésztrükk is a bemutatókban. Amolyan Uri Gelleres. Illetve több is van, de most csak a legfontosabbat írom le, amellyel még nem találkoztam, hogy más is említett volna, de ha igen, akkor már többen vagyunk.

 

Egyes bemutató videókban (8:45) a grafitszál viszonylag nagyobb majdnem 8-10 milliméteres darabban marad és egyértelműen látszik, hogy csak azt mozgatja a mágnes és a grafitszál csak tolja maga előtt a port.

Tehát nagyon nem véletlen, amit viszont már mások is kifogásoltak egy fórumon, hogy miért nem teszik a por fölé a mágnest? Azért nem, mert csak a kohászatilag kezelt grafitszálat vonzaná magához.

Gondolom ez érthető és leellenőrizhető, de ez még nem utal szándékos megtévesztésre, mert lehet butaságból, tanulatlanságból fakadó is. Viszont más videókban, főként a gömbüveges videókban a kiöntés előtt van egy teljesen felesleges mozdulatsor, ami a trükk lényege és az nagyon nem véletlen. A kiöntés előtt belenyúl egy eszközzel az üveggömbbe és kisebb darabokra töri össze a grafitszálat. Ami ugyancsak tolja maga előtt a port, de most, hogy már több apró darabban van, és ez így nehezebben észrevehető. A grafitszál kiöntés előtti összetörése már egyértelmű csalásra, szándékos megtévesztésre utaló cselekedet.

 

Előzmény: jogértelmező (3594)