Hja, a Mesti hatalmas, életben is megélő ötletei :-D
Szerintem, már meséltem, hogy anno a giminkben az alattunk járó osztály olyan 85 táján kitalálta, hogy mivel nincs a suliban büfé, majd ők csinálnak. Szereztek is valami piszok jó péket, onnan hordták a kiflit és péksütiket (ma is összefut a számban a nyál, mert már akkor sem ilyenek voltak a rendes bolti pékáruk), meg tejet, kakaót árultak. A pontos lebonyolítást nem tudom, mert csak vásárló voltam, nem tudom, ki hozta el a suliba meg ilyesmi. Talán nekik is volt Takijuk?
Óriási siker volt, de csak pár hetet élt a biznic, amikor be is csukták őket ..... nem tudom már, hogy effektív a köjál vagy valami felsőbb szerv figyelt fel rá és csukatta be vagy az iskola vezetése kapott észbe, de vége lett nagyon hamar.
Aztán kicsit később lett sulibüfé, de már hivatásos akárki csinálta... de fele olyan jók nem voltak a péksütijei, mint a diák-büfének.
(egyébként azért nem vettük meg mi sem a boltban, mert ugye frisset enni lenne jó, amit akkor viszont reggel, suliba menet kéne, amire nincs mindig mindenkinek ideje, pláne, ha nem is esik direkt útba pékség vagy bolt, mint pl. nekem anno. Szünetben viszont nem csak éhes vagy, de rá is érsz)