muresz
2018.12.18
|
|
0 0
80748
|
Vakmerö vagyok - és lusta - ezért nem szabtam neki gátat. Korábbi házunk elé is ültettem, ezért van pár évnyi (nyilván nem pár évtizednyi) tapasztalat vele. Egy kb. 80 centis darab lett kiásva a szüleimtöl, amin jól látszott a föld alatti "föág", ezt párhuzamosan helyeztük el a szomszéd falával (mivel van egy normál parapetmagasságú kisebb ablaka a kertünkre...). Az elözö évek tapasztalata alapján leginkább ezen a vonalon szeret terjeszkedni. Tavasszal pedig úgyis sokat vagyunk kint, ha olyan helyen jön, ahol nem kívánatos, kirúgdaljuk mikor kijön. 8-10 centis magasságig ez nyomtalanul megtehetö.
Egyébként szüleimnél kb. 25 éves tapasztalat van vele, "kilométerekkel arrébb" már nem akar kijönni, szóval attól nem félek, hogy 15 év múlva már a kert másik oldalán is irtani kell majd. Legalábbis remélem... :-)
De az ember mindig tanul valamit és utólag rájön, hogy valamit másképp kellett volna csinálni. Nálunk ilyen a csodasövény. Szerettem volna gyors takarást, meg is valósult. Cserébe jó sok munkát ad a nyírása és mikor lehullik a lombja, nem valami szép. Mostani fejemmel inkább oda is leyland ciprust ültetnék (mint ami a hóember mögött van). Azokat asszem tavasszal lesz 2 éve, hogy ültettem. Hihetetlen, hogy mekkorát nöttek és mennyivel szebbek ilyenkor (persze nyírni azokat is kell). |
Előzmény: wtman (80747)
|
|