Igy számolgattam én is. Alapvetően én nem kábel barát vagyok, semmiben sem. Azt gondolom, hogy a kézi dolgok terén a mobil a jövő (notebook, cordless mouse, wifi, szerszámok, stb.). Lásd az akkus csavarózó ma már nem nagyon vita tárgya.
Na de, ez így kb.: +80-100eFt-vel több, mint a vezetékes és hát azért ezek az akkuk meg nem azok, amikre várunk/vágyunk.
De ugyanakkor meg ott van a vágy ...
Ezeken morfondírozok:
- egy gép miatt nem érdemes akkus irányba menni,
- ha a beszerzett akkuk más gépekhez is jók, akkor osztódik a költség (de akkor meg cserélgetni kell, szóval mindenképp kell egy adott akku mennyiség, ez nem 2db szvsz),
- ugyanakkor nem jó húzás egy márkából kiépíteni a gépparkot,
- ezt tompitja, hogy néhány nagyobb márka összeállt és kijelentették, hogy az akkuk kompatibilisek lesznek egymás gépeihez,
- 3-10 éven belül tuti akku technológia váltás lesz, mert egész egyszerűen mindenkinek kell: elektromos autózás, okos telefonok, stb. (akkor minden addigi valószínűleg megy a levesbe),
- ha ez a 10 évhez lesz közel, akkor amúgy is elavulás van, de ha a 3-hoz, akkor szopi,
- van itt is automatikus elszívó indítás (BT alapon), de ahhoz a megfelelő elszívó is kell (gyári vagy barkács) [makitanak hátizsák porszívója is van, hogy teljesen mobil legyél :)))].
Hát most még itt tartok, de nem nagyon olvasok véleményeket magyar forrásból, bizonyos okok miatt arra mindig nagyon kíváncsi vagyok/lennék.