ErkölcsTan Creative Commons License 2018.12.17 0 0 649

Ebben nincs igazad.Már csak azon tény miatt sem, hogy ateistákból esznek a legbigottabb vallásosok és fordítva.

 

"

Az ateisták is érzékeny emberek és bizonyos nézeteikkel összhangban lévő szertartásokra is lennének igényeik. Születéskor, házasságkor és temetéskor is. Azt is fontos megemlíteni, hogy a hazai ateista egyház nem valami ellen, hanem valamiért jönne létre. Szeretnénk egy ateista közösséget teremteni. Ezen világnézet terjesztésére, és az azt vállaló emberek mindennapi életét egy szervezett közösségbe foglaló szervezetként, Ateista Egyház létrehozása mellett lehet például döntöteni bárkiknek  a következő szabadon felhasználható fő célokkal és elvekkel:

ALAPPROGRAM

  1. Az Ateista Egyház szerint az élet a természet törvényei szerint keletkezett, és az evolúció darwini szabályai szerint fejlődött tovább és fejlődik napjainkban is, az ezzel ellentétes teremtés elméleteket joggal el lehet vetni.
  2. Az ateizmus történelmét, ágait, kiemelkedő személyiségeit, irodalmát, művészetét, világnézetét, erkölcsi tanításai, hasonlóan a hittan oktatásokhoz, tőlük külön, vagy együtt történő bevezetése a közintézményekben, iskolákban.
  3. Emlékmű állítása és megemlékezések szervezése minden évben a Gondolkodás Mártírjairól, vele együtt a Katolicizmus Áladozatairól is. Konkrét cél Giordano Bruno szobrával emlékhely avatása.
  4. Ateista szertartás bevezetése házasságkötés, születés, temetés esetén, etc.
  5. Ateista világnézeti müsorok sugárzása a tévében,rádióban, hasonlóan mint a vallási műsorok.
  6.  Ateista egyházak intézményi szintű támogatása az állam részéről jogszabályi alapon, mint más vallások esetében.
  7. A legutóbbi népszámlálási adatok vallási hovatartozási adatainak töröltetése, mert azok valótlanok és torzak,ezért kezdeményezzük a korrekt felmérés rendszerét megteremteni, konkrétan a kérdőíven világnézeti hovatartozás szűrése vallási helyett.
  8.  Ateista jellegű ünnepnapok bevezetése, vagy a jelenleg meglévők semlegesítése vallási mítoszoktól.
  9. (homo) Magyarország egy sok vallású és sok világnézetű köztársaság, amelyet egyik vallás sem sajátíthat ki magának -még írásaiban sem- kizárólagosan. Szabad vallásválasztás megteremtése, az ember személyiségfejlődésének következményeként előforduló világnézeti hovatartozás korrigáltatása a felekezeti nyilvántartásokban.
  10.  Az erkölcs, mint kizárólag keresztény fogalom függetlenítése a vallástól! Helyette az adott társadalmi elvárásoknak megfelelő általános emberi értékrendként való definiálása."
Előzmény: Sharion (644)