emem Creative Commons License 2018.12.12 -10 2 1345

megnéztem a filmet, reagálok részletesebben is.

"Nem hozzáférhető legalábbis én nem találtam a neten sehol"

ezek szerint a gugli nem a barátod.

"Ha jól értettem Armstrong lánya is velük volt."

rosszul értetted, a filmben szereplő hölgy Eileen Hall, a 76-os expedíciót szervező Stanley Hall lánya.

"lézeresen is méregettek, meg szonárral is"

maradjunk annyiban, hogy egy 3D-s lézerszkennert használtak, konkrétan egy Urbica TX-et.

"Az eddigi legprofibb expedíció volt."

határozottan nem, ezt honnan vetted?
a 76-os expedíció ennél nagyságrendekkel jelentősebb volt, ahogy ezt 1135-ben írtam:

"a tudományos munka zömét különböző szakágak képviselői (régészek, geológusok, botanikusok, zoológusok, ornitológusok) végezték, tudományos publikációk tehát az ő egyéni munkájukhoz kapcsolódóan születtek, nem pedig az expedíció egészéről."

"Sajnos egyelőre ezzel megcáfolták a Tayos barlang legendáját ezzel, hacsak nem összeesküvés és csalás és nem is abban a barlangban voltak, hanem egy másik hasonlóban... ;)"

erre utaltam sok hozzászólásban, amikor verifikálhatatlannak és falszifikálhatatlannak minősítettem Móricz állításait - akkor nem értettted, hogy miről beszélek.

"abszolút tudományos munka!"

távolról sem az, ezzel a kijelentéssel legfeljebb magadat minősíted.
az Expedition Unknown sorozat Joshua Gates főszereplésével készül, aki egy ősi űrhajós-hívő bohóc.
ezen kívül összesen 2 tudóst nevesítenek a filmben: Dr. Florencio Delgado régészt, ill. Dr. Theofilos Toulkeridis geológust.
ez idáig rendjén is lenne, ha Hall és a geológus amúgy nem egy ilyen öko-ezoterikus mázzal leöntött projektben működnének együtt:

https://www.tayos.org/ 

Előzmény: Törölt nick (1342)