Egy szó mint száz, feltehetőleg kapkodás okozta a problémát.
Elnézte a felhelyezési pontok egyikét és valamelyik tárcsa lenyírta a szíjat, az meg beugrott a tárcsa tengelyére.
Itt nem azzal van a gond, hogy otthon szerel valaki.
Én is otthon szerelem a kocsikat és ráadásul autodidakta módon tanultam amit tudok a gépjármű szerelésről.
Ettől még rendesen megcsinálom a sajátomat. Minderre a kényszer vitt, mert nem elég a felbruttósított alaktrészár a műhelyekben, még a munka minősége sem megfelelő, nem beszélve a hasraütésszerű végösszegekről. Túl sok rossz tapasztalatom volt leszámlázott és be nem szerelt alkatrészekről, eltűnt lebontott váltóról, kihagyott csavarok, patentok tömegéről, eltört burkolatokról... és úgy döntöttem a munkadíjakat szerszámokba fektetem.
A hivatásos szerelők terjesztik ezeket a sufnizós véleményeket, holott ők a szervízben, hivatalos körülmények között jóval többet hibáznak, mint egy laikus otthon, aki kicserél néhány lengőkart, bakot, kipufogót, olajat, csapágyat...
Elismerem sokszor lehet, hogy valaki nekiáll műszaki érzék és kitartás nélkül -mert Jóska a kocsmában azt mondta, hogy az bagatell munka- és szétbarmol valamit, amit egy műhelyben kell helyrehozni!
De van aki szereti magát tömjénezni olyasmivel, hogy Ő bizony ebben az évben 400-500 ezret költött a kocsira, biztosan rendben van.
Persze ebből az összegből maguk az alkatrészek nettósítva legfeljebb 100-150 ezret tesznek ki, a többi kő kemény munkadíj, meg nem voltál szimpatikus, ezért + egy 10-es.
Végszóként: ezzel sajnos nem tudsz mit tenni most, abban bízhatsz, hogy a szerelőd partner lesz a hibafeltárásban legalább kedvezményesen és hogy nem történt nagy baj. Ha tönkrement a motor, amit valahogy kétlek, akkor pedig rakhatod össze a pénzt a következő gépre.
(Ez az én véleményem.)