Törölt nick Creative Commons License 2018.12.08 0 1 9011

Ezt nem gondoljátok komolyan:((

 

Nem vicces, ...nem...ez szánalmas.

 

Harminc-negyven éves, saját korukban is játék számítógépek ilyenolyan marginális hagyományos lemeztöltést picigyorsító (!) szoftvere után jogdijat-licenszt-pénzt szedni, (próbálni) azoktól, akik egyébként rajongásukkal életben tartják, mert praktikusan nézve MIND a kukában, szeméttelepen, sitteskonténerben lenne, nem most, már huszonéve, régesrégen...(ahogyan regeteget szószerint ki is dobtak mikor jött az amiga, a pécé, a kettövel, hárommal, néggyel jobb, és az öreg már csak egy senkit érdemlő porfogó lom volt)

 

 

....rádásul az eredeti alkotó, a kódsorokat akkori kezdetleges világban összefőző, gépbe beverő programozó bácsika, esetleg szedhetne pénzt, ám legyen, ő lásson valami kis pénzt egész életében ebből, ha ő így akarja, akarná,  ez még érdekelné..stb.

De nem.

 

Ez is arról szól, akkor most ki "vette meg" kétséges úton-módon egy régesrég sóval behintett, tizenévre teljesen, mindeknki által "elfelejtett", nemhogy halott, már kb emlékében is elporladt cég(szerű képződmény), minden tertmészetjog szerint közkincs, régesrég a köznek felszabadult licenszeit, és játszik most sunyiban "jogdíjkommandósat" vele.

 

Okádok.

 

Másrészt ezeket a kisgépeket (nem csak nálunk, akkoriban még a fejlett nyugaton is) erősen a másolásvéldelem feltörés, a klassziksu igazi telibe kalózkodás, demó feltört programba bepakolás (nemcsak feltörtük, eztnézd milyen hackerek vagyunk) tehát az igazi klaszikus cracker-kerkedés tette "valamivé".

 

A kollega szmájlija nagyon is helytálló, ideillő, ez az összevont szemöldökű görcsölés egy poénos kiszóláson pedig nemcsak a topikhoz, az egész retro szellemiséghez méltatlan.

 

Plánehogy tette valaki a vicces kiszólást olyan kollega, aki CSINÁL is valamit, kártát tervezett, rajzott tett be, időt töltött ezzel,stb.

 

Most az mindegy ,hogy lesz-e igazi fizikai nyák vagy nem, lesz-e kártya vagy nem, van-e célja értelme, bármilyen kontextusa egy külső 6502 kártyának, még ha urambocsá Jiffy vagy valami kis plusz "candy feature" lenne rajta, akkor sem lenne még ahhoz sem elég kelendő, hogy teljes kisiparban 15-20 darabra igény legyen.

 

(mert miért is lenne, mindekinek van működő pluszija 2-3-4-5... db... akit ez a dolog érdekel..akit nem, annak meg minek is a kártya...?..)