Törölt nick Creative Commons License 2018.12.04 0 0 86994

Találtam egy ilyet:

"Azért, hogy az eredmények összevethetők legyenek a mai átlagos szerkezetekkel, kiválasztottam egy szokványos ablaktípust, és elvégeztem a számításokat arra is. Az ablak átlagos hőátbocsátási tényezője 1,46 W/m2 K lett, ami a Magyarországon érvényes jelenlegi követelményértéknek (1,6 W/m2 K) megfelel. - az ablak nyíló, a keretszerkezet szokványos műanyag szerkezet, ahol a keret hőátbocsátási tényezője Uf = 1,60 W/m2 K, a keret szélessége: 14,0 cm, - üvegezés: 2 rétegű, low-E bevonat, nemesgáztöltés, Ug=1,10 W/m2 K, g = 0,650, hőhídveszteség az üvegezés távtartójánál (alumínium): üveg = 0,040 W/mK - beépítés: nem hőhídmentes (a hőszigetelés a tokra nem takar rá), ahol a vonalmenti hőhídveszteség a beépítésnél: beép = 0,030 W/mK. A kapott eredmény (5. ábra) jelentősen eltér az eddigiektől: csupán egy kb.115-os szögtartományban nyereséges az ablak, a veszteségek mértéke pedig igen jelentős, hiába a kissé nagyobb beeső energia."

Most már csak azt kell eldönteni, hogy abból a nyereségből télen 10 vagy 20% keletkezik, a maradékkal pedig majd nyáron kell foglalkozni (klíma)

Előzmény: Törölt nick (86988)