Gabesz_77 Creative Commons License 2018.12.03 0 0 7018

Szia!

Ki lett cserélve a jelölt tranzisztor. A hiba jelzés megszűnt. Viszont nem lett tökéletes a gép. A szelepet működteti most már, de csak rövid ideig.

Kérdéseim:

1. A puffer tartályban (ami elméletileg arra szolgál, hogy előmelegítse a vizet a következő ciklushoz) bekapcsoláskor már kell lennie víznek?

2. Ha nincs benne víz, van érzékelője, hogy üres?

3. A gépnek van vízszintérzékelője, vagy csak a tartályban lévő vízmennyiséggel mosogat?

Üres puffer tartállyal indult a gép. A leeresztő szelep működött kb 5 másodpercig. (Mivel üres volt a tartály, víz nem ment a gépbe.) Majd elkezdett működni a szivattyú, mintha mosogatna. Majd később feltöltötte a tartályt. (Hogy ne menjen üresen a szivattyú, öntöttem bele pár bögre vizet.) Az előmosogatás végén kiszivattyúzta a vizet. Majd megint egy 5 másodpercnyi vizet engedett a tartályból a gépbe. Így maradt kb 4/5-öd víz a tartályban. A szivattyú ismét elindult, de kevés volt a víz, hogy nyomni is tudja. Majd ismét fel töltötte a tartályt. Engedett bele egy tartálynyi vizet, de mivel nem volt üres, a gépbe folyt a plussz 4/5-öd tartálynyi víz. Így a tartály is tele lett, meg a gépbe is egy tartálynyi víz került.

Mitől lehet, hogy csak ilyen kevés vizet ereszt a gépbe a szelep? Van valami feltétele?

Találtam egy youtube videót a helyes működésről:

https://youtu.be/D4n0PUfR78w

Köszönöm segítséged előre is!

Előzmény: W124E300TDT4MATIC (6989)