MMSZoli2 Creative Commons License 2018.12.02 0 0 8998

Elnézést, hogy ellentmondok.

 

Szerintem az Evolution lényegében nem gyorsít semmit a gépen (amellett hogy fantasztikus fejlesztés és baromi látványosak a cuccok rajta, nem beszélve a 12 bites (?) hangról), hanem ügyesen használja ki a ROM belapozás és gép által szabadon megjeleníthető memória területeket.

Valójában a gépen annyira nem gyorsít semmit, hogy ezen az (H?)FLI képmegjelenítésen kívül már semmi másra nem képes :-)
Mondjuk ami a képen látszik, nem is csoda.

De ez a DMA-szerű/sebességű memória-belapozós grafika betöltés, zene streaming, fullscreen FLI animáció tényleg nagyon durva.
De jó lenne egyre rátenni a kezemet :-)

 

Könnyedén lehetne vele 8bit alázós, animációkkal, élőbeszéddel ellátott grafikus kalandjátékot csinálni, előre renderelt kép fázisokkal scriptelt "események" esetén, amelyek egy pillanat alatt megjelennek a képernyőn. Gyakorlatilag a Dragon's Lair-t egy az egyben át lehetne tenni Plus/4-re (nekem valamikor megvolt DVD-n is amit normál asztali DVD lejátszón ment, hasonló elvek mentén lehetett játszani, megnyomtad a gombot és a megfelelő animációt játszotta le a DVD-ről a program)

Akkor a 4 szoba és a Newcomer nagyon elbújhatna (ettől függetlenül elismerem, hogy rengeteg munka fekszik azokban a játékokban és nagyon profik akik csinálják).

Persze ez csak a motor, sokkal több programozó, grafikus és hanghoz értő ember is kell(ene).
Ennyi erőforrás, ember, idő nem érhető erre a platformra.
Az előbbire utalva: PC-n nagyságrendekkel  gyorsabban lehet fejleszteni, pláne animációt (most épp a Blendert kezdtem el tanulni egy online kurzuson keresztül), mára pedig már remek grafikus konverterek vannak plus/4-re is.

(BTW OFF, de nem tudom kihagyni, nagy rajongójuk vagyok:
ismeri Valaki a Batmetal Return és a Batmetal Forever animációkat? nagyon durva... minőségre és gyomorra is :-)
tele van humoros utalásokkal, nagyon jó )
https://www.youtube.com/watch?v=I53HDr0-Qew
Ilyen animátorok nem teremnek minden bokorban, vagy egy videójuk, hogy készül el egyetlen másodpercnyi karakter-animáció. komoly... )

Előzmény: ergoGnomik (8996)