MMSZoli2 Creative Commons License 2018.11.30 0 0 8995

SZVSZ ez a kártya nagyon durva. Csak ámulok és bámulok.

 

 Az egy nagyszerű dolog, hogy a túlmelegedés miatt megpusztuló 8501-ek helyett lehet pótlást eszközölni, és nem kell az elérhetetlen/méregdrága 8501-eket vadászni. Sőt még talán kibontani sem kell a gépet (meg plusz memóriát is lehet esetleg mellé hegeszteni MMU-val?
Gratula!

 

A piacon RENGETEG megpusztul Plus/4 van, ezek minimum harmada a 7501/8501 CPU miatt.

Egy ilyen külső kártyára (pláne ha lehetne Jiffy-vel is vásárolni, ad abszurdum bővíthető lenne igazi, működő memóriával, ami a Plus/4-ről annyira nem mondható el) rendes 3D házban egy NAGYON keresett termék lehetne!


A másik:
Régóta levelezgetünk már a plus/4 fórumon, hogy külső processzorkártya/gyorsító nem működhet a Plus/4 expansion porton, mert nincs NMI jel kivezetve, tehát nem lehet a processzor működését átmenetileg felfüggeszteni.
Most ebben az esetben persze nincs is 8501 benne, amit szüneteltetni kellene (kissé szürreálisan is nézett ki a gép), de ehelyett bármilyen, opkód szinten megegyező processzor is belemehetne, pl 65C02.

A WDC 65C02 elviekben ugyanazt tudja, mint a 6502, leszámítva az illegális opkódok támogatását, illetve a verem kissé máshogy működik, külön parancsokkal.   

 

Természetesen a TED adja a vezérlő frekvenciát, de annak elvileg (magam baktérium szintű tudásommal) nincs akadálya, hogy azt egy magasabb frekvenciákat is elviselő  CPU-ra kössük, frekvencia duplázó áramkörrel. A 65C02 egyes típusai elviekben elfutnak akár 14MHz-en is.
( C64 Turbo Master CPU 4.02MHz-en ment)

(hm, vajon hány százaléka használhat az elérhető programoknak illegál opkódot?)