1zsakkrumpli Creative Commons License 2018.11.27 -2 2 154178

Én sosem értettem, mikor a főzdések hibáztatják az otthon főzőket, hogy kevés a munkájuk, szerintem ezt csak félelmükben mondják.

Jó pár főzdéssel beszéltem, és ők mondták nem tudnának többet főzni, mert le vannak terhelve, akkor sem ha nekünk tilos lenne.

Örülnek, hogy nem b@szogatják őket a kis tételekkel (20-100 liter cefrékkel).

- Van olyan főzdék, melyek magas minőséget állít elő, folyamatosa teljes kapacitással dolgoznak.

- Van olyan főzde mely beállított pluszba egy 100 literes főzőt és a kis tételeket folyamatosan főzi rajta, állítólag 1 év alatt megtérült a beruházása.

- Van főzdék melyek világ versenyeken komoly eredményeket érnek el.

Stb..

Ezek miért nincsenek felháborodva?

Lehet, hogy ők már rájöttek, hogy nem a másikban kell az ellenséget keresni, csak minőséget kell előállítani!

Van olyan otthonfőző aki megkínál és nem kérek többet, és van olyan akitől az egész üveggel elkérném.

Továbbá, a haza pálinkaversenyeken miért nem egy csoportban indulnak az otthon főzők, és a főzdék?

Mi a különbség a párlat és a pálinka között, amennyiben ha magyar gyümölcsből készül.

Miért is nem árulhat az otthonfőző, amennyiben mindenféle adót egyebeket befizetne?

Véleményem szerint a két tábor jól megfér egymás mellet, akkor ha közös a céljuk, és nem egymást szapulják!

A közös célnak, minél magasabb minőségű pálinka, párlat előállítást kéne kitűzni.