Én sosem értettem, mikor a főzdések hibáztatják az otthon főzőket, hogy kevés a munkájuk, szerintem ezt csak félelmükben mondják.
Jó pár főzdéssel beszéltem, és ők mondták nem tudnának többet főzni, mert le vannak terhelve, akkor sem ha nekünk tilos lenne.
Örülnek, hogy nem b@szogatják őket a kis tételekkel (20-100 liter cefrékkel).
- Van olyan főzdék, melyek magas minőséget állít elő, folyamatosa teljes kapacitással dolgoznak.
- Van olyan főzde mely beállított pluszba egy 100 literes főzőt és a kis tételeket folyamatosan főzi rajta, állítólag 1 év alatt megtérült a beruházása.
- Van főzdék melyek világ versenyeken komoly eredményeket érnek el.
Stb..
Ezek miért nincsenek felháborodva?
Lehet, hogy ők már rájöttek, hogy nem a másikban kell az ellenséget keresni, csak minőséget kell előállítani!
Van olyan otthonfőző aki megkínál és nem kérek többet, és van olyan akitől az egész üveggel elkérném.
Továbbá, a haza pálinkaversenyeken miért nem egy csoportban indulnak az otthon főzők, és a főzdék?
Mi a különbség a párlat és a pálinka között, amennyiben ha magyar gyümölcsből készül.
Miért is nem árulhat az otthonfőző, amennyiben mindenféle adót egyebeket befizetne?
Véleményem szerint a két tábor jól megfér egymás mellet, akkor ha közös a céljuk, és nem egymást szapulják!
A közös célnak, minél magasabb minőségű pálinka, párlat előállítást kéne kitűzni.