CiniKuss Creative Commons License 2018.11.25 -1 0 16

Teljesen olyan, mint ha a kultúra és a civilizáció hanyatlana, nemde?

 

Mi is okozza mindezt?

 

J. D. Unwin szerint - aki 1934-ben adta ki kutatási eredményeit (és aztán jól elfeledtették velünk) - a civilizáció hanyatlását az összes felderíthető esetekben (15 ilyet talált) egyféle dolog váltotta ki igaz, hogy jelentős késéssel (2-3 emberöltő után).

 

Míg egy civilizáció felemelkedését minden esetben ugyanarra az eseményre lehetett vonatkoztatni, azaz akkor és csak akkor indult fejlődésnek (de akkor mindig), ha racionális okokra hivatkozva, hosszú viták során végül is bevezették a szigorú monogámiát (szankciókkal, és csak egy társ egész életen át).

 

Ugyanígy, amikor a társadalom idővel ezt egyfajta elnyomásként élte meg és lazított rajta, akkor és csak akkor (de akkor mindig) hanyatlásnak indult a kultúrával együtt, s a racionalitás a háttérbe szorult.

 

Na de ki is erőltette - sugallta - 68-ban a szexforradalmat, amelyet teljes nevén Kulturális, feminista és szexuális forradalomnak neveztek? Honnan is szivárgott ki az ötlet, amelyről biztos nagyon jól tudták a sugalmazók, hogy a társadalom szétforgácsolását hozza majd el, és adták kezükbe lelkes fiataloknak a végrehajtást, akik nem is tudták mit tesznek?

 

Azóta elteltek az emberöltők, és jön a pazar összeomlás kb. 20 év múlva.

 

De azért jól látható, hogy tulajdonképpen túlcivilizálódtunk, és ez fáj valakiknek.

 

Előzmény: lxt (14)