"Annak is ugyanaz lenne a problémája mint minden másnak. Egy helyre megy be a jel ahol a döntés kiértékelődik."
Mint ahogyan a jelenleg piacon lévő védelmeknél. Az arcfelismerés nem a lophatatlanság, hanem a kényelem irányába lenne lépés.
"Egy rfid-nak sokkal több értelme lenne ha azt mondjuk az autóban legalább 5-6 központi alkatrész (mondjuk az ECU, az ABS érzékelő, az AC pumpa, az akkumulátor mögött valami stb.) ellenőrizné egyenként egybeépített érzékelővel."
Nem tudom hogy mennyire vagy jártas az RFID működésével kapcsolatosan. Nem mondom hogy ez feltétlen lehetetlen, de kb majdnem. A vezérlőnek folyamatosan kérdezgetnie kell bizonyos időközönként hogy lát-e tag-et. Ha azt a választ kapja hogy igen, akkor onnantól egy tök bonyolult és viszonylag hosszadalmas protokoll következik ami az olvasó és a tag közti oda-vissza beszélgetésekből áll. (Ezek ráadásul a protokoll egy szintje után titkosítottan történnek.) Meg kell neki mondani hogy melyik blokkot, melyik szektort szeretnéd olvasni, el kell küldeni a szektor jelszavát, adott esetben a jelszót felülírni, ki kell olvasni a szektort, bontani a kapcsolatot stb... Na most olyat nem igen lehet csinálni hogy egy tag egyszerre kettő vagy több olvasóval is beszélgessen! Fordítva egyébként működik, egy olvasó egyszerre több tag-et is érzékelhet és ezekkel címezve tud beszélgetni, bár ott sem egyszerre hanem egymás után. Na de több vezérlőt és olvasót összehangolni hogy ugyan azzal a tag-el beszélgessenek szépen sorjában... Hát ez nem lenne szerintem túl üzembiztos az tuti. Na meg az azonosítás ideje a többszörösére nőne. Márpedig egyetlen olvasó/tag párosnál is ez az idő emberi mértékkel észrevehető. Oda tudom tenni a tag-et olyan rövid időre hogy sikertelen legyen a kommunikáció. Aki fizetett már érintéses bankkártyával az biztos tapasztalta ezt.