Ati_66 Creative Commons License 2018.11.22 0 0 21410

Szia!

 

Nehéz dilemma.

Az ideális megoldás mindkét bringa lenne :-)

Ahogy a korábban linket cikkben is volt, vegyes használatra a koskormányos országúti az utólagos könyöklővel a legjobb kompromisszum.

 

Az ORBEA a geomeria miatt könyöklő nélkül nem túl ideális de használható. Éppen úgy ahogy a másik könyöklővel nem az ideális megoldás.

 

Az  ORBEA könyöklő nélküli átalakításra viszont kell fékváltókar a hozzá való bovden hosszakkal. 

A leggyorsabb megoldás az átalakításra egy koskormány fékváltókarral a megfelelő bovdenezéssel és megfelelő hosszú stucnival felszelve. Én is így használom a bringámat hol koskormánnyal hol könyöklővel, így kb 30 perc az átalakítás.

 

Viszont az ORBEA vázon az ilyen cserét nehezíti a rejtett bovden vezetés.(Bringás fórumon most volt arról szó mekkora macera)  

 

Ami a könyöklő használatát illeti. A triatlon szabálykönyv szerint tilos használni, ahol lehet bolyozni. De ez van az országúti versenyeken is.

Szóval vagy csak olyan versenyre mész ahol biztosan lehet ilyen kormánnyal menni vagy rábízod magad az aktuális versenybíró/verseny rendező jóindulatára és vagy tudsz versenyezni vagy nem.

Voltam már olyan amatőr kerékpár versenyen ahol nevezéskor (rajtszám átvételnél) be kellett mutatni a bringát és ilyen kormánnyal elküldték a sporttársat.  

 

 

 

Előzmény: O/O (21409)