takacs.ferenc.bp Creative Commons License 2018.11.15 -1 0 500

Hülyeségeidet fogd vissza egy kicsit. A mondandódat írd úgy le, ahogy itt mindenki más teszi. Ne használj fölöslegesen se nagyobbított, vagy színezett betűt, vagy ezt tartalmazó fényképet, mert ezeknek külön jelentése van, amit csak indokoltan, rendkívüli esetekben használunk. Ha mindig ilyet használsz, csak egy őrjöngő őrültnek mutatod magad, aki képtelen normálisan megnyilvánulni. Amúgy ez szöges ellentétben van azzal, hogy filozófia kérdéseket a nyelvi kifejezés lehetőségeinek oldaláról támadsz. Ha magad képtelen vagy használni a nyelvi kifejezés eszközeit, akkor miért gondolod, hogy ezzel bármiféle állítást igazolhatsz, vagy cáfolhatsz. Az elméleted alapjaiban hibás.

  1. Nincs, nem létezik az általad említett logikusan meghatározott istenfogalom. Minden vallás saját maga definiálja a saját hívői számára, hogy mit ért isten, vagy más lények alatt. Nem érdekli a vallás híveit, hogy az logikus, vagy nem, vagy hogy mások logikusnak tartják, vagy nem.
  2. Attól, hogy te definiálsz egy fogalmat, attól nem válik létezővé a definíció tárgya, csak a te definíciód lesz egy létező definíció, de az mások számára vagy nem is létezik, vagy le se szarják. Különösen problematikus, ha az általad definiált fogalmat olyan szóval illeted, amely mások számára egy ismert fogalom.
  3. Egy fogalom, vagy a fogalom definíciója nem betegség. A fogalmak a gondolkodásunk nyelvi elemei, és így gondolkodásunk feltételei közé tartoznak. Bizonyos fogalmak megismeréséhez empirikus tapasztalással jutunk, másokhoz közvetetten, gondolatokon keresztül, vagy gondolatok közvetítésének útján.
  4. Ha egy fogalom definíciója nem logikus, nem egyértelmű, és majd mindenki mást érthet alatta, úgy a fogalom tárgyának létezése nem vethető fel általánosságban, vagy eleve értelmetlen ezt firtatni.
  5. Egy fogalom megismerése, megtanulása egy folyamat, értelmezése változik az időben mind az egyén, mint a közösség számára.
  6. Ha egy létező dologra helyesen definiálsz egy fogalmat (Nap), akkor a definíció tárgya is létezik.
  7. Ha egy nem létező dologra definiálsz egy fogalmat (repülőgép), képes lehetsz megalkotni a definíció tárgyát, az létezővé válik.
  8. Ha egy nem létező dologra definiálsz egy fogalmat (gravitációs hullámok), később igazolhatóvá válhat annak létezése.
Előzmény: ErkölcsTan (497)