Syracusa Creative Commons License 2018.11.14 0 0 7727

Egy olcsóbb, használt APS-C MILC vázzal, egy akármilyen (pl. Pentacon) diamásoló sínnel és ehhez való adapterrel + átlagos 80mm-es nagyítógép lencsével vagy objektívvel nagyon gyorsan és jól be lehet digitalizálni bármilyen 36mm-es anyagot, sok száz kockát egy óra alatt (homogén anyag és teljes tekercs esetén <2 perc/24 kocka a sebesség+élességállítási idő, ha pár tekercsenként hozzá kell nyúlni).
Csak a keretes dia macerás egy ilyen pakkal, de az mindennel az. Ésszel összevásárolgatva kijön a keretből, a munka végén meg az összetevők eladhatók ugyanannyiért. Világításnak otthonra egy komolyabb lámpa elég, egy erősebb diavetítő meg majdnem jó. Utómunkát igényel a dolog, de ez attól függ, mennyire kell jónak lennie a végeredménynek. Sima "megmutatjuk a nagyinak" kategória esetén az IrfanView-ben egy egyszerű script elfogadhatóan készre csinálja a képeket, ha a kivágás amúgy jól volt beállítva. Később persze újra neki lehet állni, ha pár képből printelhető(bb) kell.
(Én 6x6-os led panelt használok fénynek, csak pár ezres az is. Nálam össze van építve és picinyt minden át van reszelve, de ez egy hosszú távra véglegesen összerakott szett.)

Előzmény: Igazihori (7725)