Nibiru Creative Commons License 2018.11.13 0 0 43922

Én évtizedekig szenvedtem a derekammal. Tolószékbe ugyan nem kerültem vele, de a lábfejemet már csaptam többször is. Aztán egy gyógymasszőr megtanított egy gerinctornát, hogy azt csináljam ha érezni kezdem a fájdalmat. Na, azzal el is voltam még 15 évig, míg már túl sokszor kellett tornáztatni, terápiára is jártam, meg Voltaren szedés. Aztán elmentem szabira, és elvágólag megszűnt a fájdalom. Azt hittem, hogy azért mert végre hatott a gyulladáscsökkentő, vagy a terápia, vagy mindkettő. Két hét múlva haza, és újrakezdődött. Megint torna és Voltaren. úgy adódott, hogy egy hét múlva ismét néhány napos szabi jött, és reggel megint nem volt semmi bajom, de még mindig nem esett le, hogy mi van, csak mikor hazaértem és rögtön az első reggel megint kezdődött a szívás. 

Azt történt, hogy amíg nem voltam otthon, mindkét helyen lágy matracokon aludtam. Otthon meg inkább kemény volt, de az is már régi, elavult Bonnell rugós. Egy hónapig külön aludtam az asszonytól, hogy reggel ne fájjon a hátam és a derekam, közben az internetet túrtam és matracboltokba járogattam.
A végén leráztam a sok információról a nyilvánvaló marketinges dumákat és vettem egy jó matracot.
Amikor megvettem még mindig volt a derekamban egy kis fájdalom. Olyan ami még nem öl meg, de ott van stabilan. Se torna, se semmi, csak az új matracon alvás egy hét alatt napról napra fokozatosan megszüntette a fájdalmat. Eltűnt, vége. Ha ezt korábban tudtam volna!

Kiderült pl, hogy már rég megdőlt, csak a köztudatban és egyes orvosok elméjében él még az a tévhit, hogy akinek fáj a dereka, annak kazánlemezen kell aludnia, mert az a jó neki.
Az igazság ezzel szemben az, hogy aki az oldalán fekszik annak a lágy, aki meg háton-hason annak meg a félkemény matrac a jó, de a főszabály az, hogy jó legyen a pontrugalmassága és hogy ki kell próbálni.
Ráadásul nem volt egyszerű a választás, mert annyiféle modern anyag van, és olyan sok mindenre oda kell figyelni, de azóta nem fáj se a hátam, se a derekam, úgyhogy nagyon megérte. És éjszaka nem forgolódom folyton mint a régi matracon.

Lehet, hogy neked is csak ennyi a bajod igazából. Az uszonyozástól önmagában nem kellett volna, hogy kiújuljon a sérved szerintem. Csak ha eleve nem stimmel már valami és rádolgozol, az kihozza. Pláne, ha 2 km-t képes vagy erőből tolni, ahogy írtad, mert az azt jeletni, hogy még a kondid is sokkal jobb lehet az átlagosnál.



Előzmény: cyr45 (43920)