Gerzsike
2018.11.11
|
|
0 0
958
|
Sziasztok!
Kaptam az 50. szülinapomra 1 olajfát. Sokat nem tudok a fajtájáról, mert csak az van ráírva, hogy Olea europaea. A következő évben már volt rajta kb. 5 szem termés. Aztán az idén rengeteg virága volt, de csak nagyon pici termései, illetve azok is mind lepotyogtak. Mondjuk az idén ültettem ki. Az is lehet a kiültetés megviselte. Az lenne a kérdésem, hogy hány éves lehet a növény? 2014-ben kaptam, és 2015-ben már termett. 184-185 cm magas, és 4 cm kb a törzs átmérője. Illetve, hogy szerintetek kint teleltethetem-e? Van télikerteünk, jövőre bővítjük. A hócipőm már tele a dézsa húzigálással emelgetéssel. Amit csak lehet kint hagyok. Tavaly a babért is dézsában kint hagytam, de körbe tekertem buborék fóliával, és amikor jobban lahűlt tavasz felé (mínusz 10-14-re) akkor éjszakára behoztam kb. 1 hétre. Megjegyzem, korábban az is ki volt ültetve, pechjére, pont azon a télen, amikor mínusz 27 is volt. Akkor kiment a majd 2 méter magas rozmaringom 10 cm-es törzsátmérővel, illevte visszafagyott, majd gyökérről hajtott a hurmám...strb.) Szóval szerintetek kint maradhat az olajfám? Nyilván takarni fogom a gyökér körül avarral, illetve fentebb buborék fóliával. |
|