kroni1
2018.11.11
|
|
0 1
65446
|
Így van, ha BMW akkor a boxertől ódzkodóknak inkább az 1300GT - vagy akár az említett 1600GT - lehet a megoldás. A Fazer meg ezek teljesen más karakterek mint egy 1200RT. A pestmegyei motorosrendőrökkel beszélgettünk az egyik vezetéstech képzésen, Horváth Miki mondta, hogy az FJR1300 és a hasonló nagy Sor4 motorok igazi nagy sebességre tervezett autópályás cirkálók, az RT labdába se rúghat ilyen helyzetekben. Ezeknek teljesen más a vázgeometriája, egyenesfutása, stb. És ez adja az RT előnyét a hegyek közt szűkebb kanyarokban, lassabb tempós szakaszokon, manőverezéseknél, merthogy azt meg fényévekkel könnyebb terelgetni. Én is Fazerről ültem át boxerre, először nekem is csalódásnak tűnt, de ez csak az első szerpentines kanyargásig tartott, ott már kiült az arcomra az addig nem látott mosoly.
Amúgy azt azért hozzáteszem, hogy ha jól tudom neked vizes boxered van, ami már sokkal közelebb áll a sor4-hez járáskultúrában mint a DOHC-hoz amit János kipróbált... Az a tiédnél sokkal jobban "rezeg", és ugyan megszokható, de ha elsőre ennyire nem jön be valakinek akkor már kár erőltetni. Viszont egy városi 15 perces gurulás az nem rendes próba. Egy kanyargós hegyi úton kell meghajtani a kiszemelt motorokat, hogy nyugodt szívvel dönteni tudjon az ember. Szerintem. |
Előzmény: hamvasat (65444)
|
|