Dlite73 Creative Commons License 2018.11.08 0 0 4903

Sziasztok!

 Vettem falun egy házat, hátul disznóól, "kert" (na jó most csak gaz) és utána egy kis földecske. Nem szeretnék nagyon állatot tartani, de ha már van egy gazdasági udvar akkor olyan kis fél hobbi félig gazdasági szempontból gondolkoztam a vietnami malacokon.

 Sokat olvastam, zsíros, nem zsíros, érdemes, nem érdemes tartani.

Amiért erre gondoltam. Ugye a semminél több. A földet sem szeretném művelni, így ha bevetjük lucernával azt a malac megeszi, kap egy kis kukoricát, korpát és oké. Mi viszonylag kevés húst eszünk. (munka, gyerekek napközi). Szinte csak hétvégén főzünk, hétköznap max. egyszer. "Rendes" nagy disznót nem tartok, arra semmi szükségünk. Így arra gondoltam, hogy tartok vietnamit - hely van - és amikor 40-60 kilós azt feldolgozzuk. Kicsi, elfér, nem kell rohadt nagy hűtőláda, és amikor elfogy feldolgozunk még egyet és így tovább.

 A kérdés, hogy az ötlet kivitelezhető vagy felejtős :)

 

Köszönöm a válaszokat :)