Törölt nick Creative Commons License 2018.11.07 0 0 715

Nem a héten, de az őszi szezonban

Berlin Alexanderplatz- Katona


EL kell felejteni a filmet, és a regényt is. Sok hűhó semmiért ez a darab. Nagyon sok meló, nagyon jó színészek, de az üzenet nem jön át, bármilyen hangos, és látványos is az előadás.

Rettegés és ínség a harmadik birodalomban- Stúdió K

Hah,kiváncsi vagyok ezt a darabot is látta-e a főpolgármester helyettes asszony (vö. Máté G. interjú) erős áthallásokat kreálnak, bár azt nagyon szellemesen. Kifejezetten jó volt a teljes nézőtér kihasználása , bár nem szeretem a nézők bevonását, de ez diszkréten történik, inkább a teret használják ki. A kabaré (akár a film, akár a varieté, mint műfaj) itt tragédiák tömkelegének ellenpontja, a bírósági jelenet az egész előadás csúcsa. Bár a konferansz eleinte nem volt szimpatikus, de ez valahogy elmúlik. Ügyesen kötik össze a novellákat.

A lány aki hozott lélekből dolgozott-Szkéné

A címe a legjobb. A színészek is jók, talán ez menti meg az egészet, a kimagasló színészi játék. Mert amúgy illogikus sokszor (pl. mikor volt egy tanárnak annyi pénze, hogy csak simán nyaralgatnak) Háy agyában játszódik az egész, nőgyülölő attitűddel, mind a férfiak mind a nők részéről. Ha ezt a válása után írta, hát meg is látszik.

A Herner Ferike faterja- Pince

Kaszás Gergőt sosem láttam még, de piszok jól hozta a vidéki sovány alkesz közmunkást. Igen a vidék ilyen most, mint ebben a darabban. A sok trágár szóval együtt. Maga a drámai vonal....hmm....valahogy mellékes is lett számomra emiatt.